växande stadier av ett foster

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-19
Fostret börjar växa omedelbart från befruktningen till ca 38 veckor. Veckorna är indelade i trimestern. En graviditet mäts ofta i nio månader steg, men detta är baserat på den sista dagen i kvinnans menstruationscykel. En faktisk graviditet är nästan 10 månader i längd, räknar några veckor före den sista perioden. Ett foster mognar och växer på ett extremt högt tempo under de första veckorna av graviditeten. Den andra trimestern inkluderar tid att fortsätta organutveckling. Den tredje trimestern är främst förberedelsetid för att gå ur livmodern

idéerna Fyra veckor

När befruktningen sker, skall den omedelbart avgöras om graviditeten leder till en pojke eller en flicka. Spermierna bär antingen en X-, tjej-kromosom, eller Y, pojke kromosom. Efter befruktning, är ägget implanteras i sidan av livmodern inom en till två veckor. Nervsystemet börjar bildas, grunderna i hjärna, ryggrad och hud vävnad utvecklas. Hjärtat och cirkulationssystemet även snabbt utvecklas i de första veckorna.

Första trimestern

varar hela första 14 veckor, är den mest omfattande ökningen ses av fostret under denna tid. Fostret blir 3,4 inches lång och i slutet av trimestern och väger cirka 1,5 gram. Alla lemmar kommer att vara fullt utvecklad inklusive fingrar och tår. Alla vitala organ är synliga i fostret.

Andra trimestern

veckorna 14 till 28 anses den andra trimestern av graviditeten. Under den andra trimestern kan könet på fostret bestämmas cirka 16 veckor gamla med en ultra ljud maskin. Fostrets rörelser kommer att märkas av mamma för första gången. Benen kommer att fortsätta att växa och så småningom bli längre än armarna. Torson kommer att fortsätta växa såväl --- snart bli längre än huvudet. Huden är mycket tunn och genomskinlig. Lanugo, fint, mjukt hår, täcker barnet. Hår börjar växa liksom naglar och tår. Under de senare stadierna av terminen kommer fostret utvecklas sömnmönster liknar en nyfödd. Hörsel är nu fullt fungerande och fostret kan höra ljud som sker utanför livmodern.

tredje trimestern den sista trimestern mäts från veckor 29 genom födelse. Fostret liknar nu en nyfödd i proportioner. Fett är deponerats under huden inför födseln. Ögonen är slutna, men är nästan fullt utvecklade. Fostret är medveten om olika känslor från smak, känsel, lukt och hörsel. Rörelsen är mycket vanligt under detta steg.

Förberedelser för Född

Normalt strax innan födseln, runt vecka 38 av graviditeten, väger fostret mellan sju och åtta pounds och är mellan 45 och 56 cm med benen utsträckta. Fostret kan greppa ordentligt. Nästan alla lanugo har minskat från huden. Det enda organ fortfarande mogna fram till födseln är lungorna. Ett foster kan ha en full uppsättning av hår och naglar kan behöva trimmas efter födseln för att undvika repor sitt ansikte. Fostret är redo att lämna livmodern.

Previous:nothing Next:frukter för att behandla akne

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar Streptococcus pyogenes
 • hur man beräknar kcal
 • hur man kan förebygga kroniska sjukdomar
 • motion säkerhet under graviditet
 • hur man kan hantera döden av en förälder (på din födelsedag)
 • hur man ska behandla gardenella
 • hur man beräknar en uppfattning datum från förfallodagen
 • Vilka är de typer av barns hudutslag?
 • botemedel för sömnlöshet under klimakteriet
 • hur man undervisar vuxna med ADHD
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com