vad är lindan?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-15
Lindan är ett läkemedel utvecklat av Morton Grove Pharmaceuticals. År 2008 utfärdade den amerikanska Food and Drug Administration en varning till företaget för publicering vilseledande reklam som gjorde falska påståenden om hur effektiva lindan var för behandling av löss. Forskarna anser läkemedlet vara en av de minst effektiva metoder för kontroll löss. De annonser misslyckades också att informera människor om eventuella hälsorisker

Du behöver:.
Hospital styrka desinfektionsmedel
. Kvastar, moppar, borstar, hinkar och andra städredskap.
Anti-mikrobiella rengöringsmedel.
Tvål och rengöringsmedel.
Massor av trasor.
Spray desinfektionsmedel.
Bleach.

Använd

Lindan är föreskriven för behandling av löss och skabb när andra behandlingar har misslyckats. Kemikalien har använts för mer än 60 år och är kemiskt klassificeras som hexachlorochyclohexane (HCH). I det förflutna har den kemiska använts som insekticid på grödor och att behandla utsäde av vete, korn, havre, majs, sorghum och råg. Lindan appliceras på hårbotten som en lotion för att bli av löss.

Water Quality

Under 2002 förbjöd Kalifornien användning av lindan Statewide för all användning för att skydda vattenkvaliteten. Den kemiska ofta förkastades genom att spolas ner i avloppet. Efter förbudet minskade mängden lindan som förekommer i avloppsreningsverk i Kalifornien. Dessutom minskade antalet samtal från oavsiktlig exponering och förgiftning. När lindan spolas ner i avloppet, tvättar den i hav, sjöar och floder eftersom reningsverken inte är utrustade för att hantera lindan.

hälsoeffekter

Enligt en studie vid University of California, lindan kan orsaka huvudvärk, diarré, illamående, kräkningar och yrsel. Dödsfall har också inträffat när de kemiska, har använts felaktigt. I vissa fall har det varit misstas för hostmedicin och förtäring. I ett fåtal fall har den kemiska orsakat anfall även när de används enligt anvisningarna.

Lindan anses ett nervgift och en endokrinstörande. Hormonstörande ämnen kan påverka ett foster medan i livmodern och orsaka fosterskador, medan nervgifter påverka hjärnan. År 1987 fann en studie som genomfördes av Institutionen för neurokemi i Consejo Superior de Investigaciones Científicas i Barcelona, Spanien, korrelationer mellan lindan i blodet och hjärnan och kramper hos råtta.

Hudabsorption

Lindan kan absorberas genom huden. En studie som publicerades i Journal of Pediatrics, "Absorption av Lindan hos spädbarn och barn," hittades koncentrationer av lindan i blodet hos barn som hade behandlats med lindan lotion. Långvarig tillämpning av lindan kan orsaka hälsoproblem. Spädbarn, barn och äldre är särskilt utsatta för toxicitet. Mammor som ammar kan passera toxinet genom bröstmjölk eller hud till sina barn.

Förbud

Under 2006 förbjöd EPA användning av lindan som en jordbruksprodukt bekämpningsmedel. De flesta av världens förbjöd användning av lindan på 1970-talet. Det är fortfarande helt förbjuden i 52 länder på grund av potentiella hälsoeffekter och dess oförmåga att bryta ner i miljön. Den kemiska liknar DDT på det sätt som det ackumuleras i kroppen och miljön.

Previous:nothing Next:vad gör Lugols jod är testet för?

Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka minderåriga
 • behandlingar för öroninflammationer
 • Bayer smärtlindring
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • hur man kan förstå biverkningar av CLA
 • Kan gravida kvinnor byta lådor kattsand?
 • träningsplaner för att få muskelmassa
 • Definitionen av kroppens mekanik
 • barnen utöva rutiner
 • symptom på cystor på äggstockarna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com