vad som orsakar ungdomar missbrukar droger?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-30

Nyfikenhet

Människor är nyfikna varelser av naturen. Ungdomar tenderar att vara särskilt nyfiken på att få nya erfarenheter, eftersom de flesta av ett barns liv går fastnat på samhälls-och föräldraledighet riktlinjer. Enligt Kidshealth. org, några ungdomar provar narkotika bara för att se hur det känns, medan andra kan göra så att fly verkligheten av sociala eller familjeliv. Droger är ofta avbildas glamorously i filmer och media, och ungdomar kan vara medveten om kändisar eller andra förebilder som använder vissa droger. När tonåringar ser äldre människor som har kul med läkemedel, gör det dem vill njuta av samma upplevelse. Alkohol kan vara särskilt problematiskt eftersom det är lagligt att konsumera för de av ålder, och ungdomar har sannolikt föräldrar, äldre syskon eller vänner som är av ålder som kan medvetet eller omedvetet ger tillgång till den.

Sociala frågor

Nyfikenhet ibland kan leda unga vuxna att plaska i narkotikamissbruk, kan drogmissbruk också ett resultat av narkotikamissbruk orsakas av sociala situationer. Grupptryck är en klassisk orsak till ungdomar drogmissbruk. Ungdomar är mycket känsliga för påverkan från vänner och vad andra människor i deras sociala området tycker om dem, så om droger som förväntas av eller tvingas på en ung person, t. ex. på en fest eller annan händelse, kan det vara svårt för honom att vägra, även om han egentligen inte vill använda drogen.

Enligt Kidshealth. org, ungdomar ibland missbrukar droger i ett försök att se cool framför vänner. Ungdomar kan också känna narkotikaanvändning är roligt Förutom själva fysiologiska effekter av droger, eftersom det utgör ett uppror mot auktoriteter.

Addiction

När narkotikamissbruk och missbruk kvarstår tillräckligt länge, kan ytterligare övergrepp vara ett resultat av narkotikamissbruk. Narkotikamissbruk kan uppstå när du känner dig känslomässigt beroende av en drog, eller när kroppen fysiskt krav drogen. Exempelvis finns många droger, som alkohol, heroin och kokain, i samband med mycket obehagliga tillbakadragande, så en ung person kan känna sig tvingade att fortsätta använda läkemedlet bara att undvika dåliga känslor om utträde. Nikotinberoendet kan vara speciellt problematiska, eftersom rökning tobak är lagligt och inte alltid ha omedelbara negativa biverkningar, medan de långa tobaksbruk kan ha en djupgående negativ inverkan på hälsan.

Previous:nothing Next:en hälsosam kost plan för graviditet

Relaterade artiklar


 • negativa effekter av p-piller på ett foster
 • sätt för barn att utöva
 • hur man kan sluta röka utan att gå upp i vikt
 • hur man kan sluta röka
 • Hur är rabies behandlas eller botas?
 • Större bröst övningar
 • användning av medroxyprogesteron
 • smärtlindring alternativ för arbetskraft
 • springmask botemedel
 • vad är kamomill?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com