Graviditet & bensokain

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-30
Benzocaine är ett läkemedel som utvecklats för att minska smärta i ett bedövande sätt. Det används i aktuella tillämpningar (direkt på huden) för tillfällig lindring av irriterade huden områden, bland annat i halsen, tandkött, anus och slidan. Det är också används för att behandla mitt öra irritation som kan uppstå som en följd av infektion. Det finns flera olika tillverkade smärtlindring produkter som innehåller varierande halter av bensokain

Normal användning

Den vanligaste användningen av bensokain är att bedöva en irriterad område. Produkterna har utvecklats som omfattar bensokain för behandling av ont i tandköttet, halsont, hemorrojder och vaginal obehag. Benzocaine derivat används i många olika over-the-counter läkemedel, såsom Orajel produkter för behandling av tandköttet ömhet och andra tandvärk. Lanocain är en annan smärta rättsmedel innehåller bensokain som har allmänna lokala applikationer.

Allmänna biverkningar

En korrekt tillämpning av bensokain inte är allmänt känt för att orsaka skadliga biverkningar. Enligt tillverkarens instruktioner rekommenderas vid alla tillfällen. Men biverkningar som kan uppstå vid användning av bensokain inkluderar, men är inte begränsade till: ömhet, irritation eller svullnad i det behandlade området, illamående och kräkningar, ansträngd andning, feber och huvudvärk, methemoglobinemi (ett tillstånd som minskar det röda blodet cellers förmåga att transportera syre).

Biverkningar av Benzocaine Användning under dräktighet

skadliga biverkningar vid användning av någon av dessa produkter under graviditet har studerats genom vetenskaplig forskning. Generellt tyder resultaten från dessa studier inte några avgörande bevis för att användningen av bensokain, följande särskilda riktlinjer som rekommenderas av tillverkaren, kommer att innebära några risker under graviditeten. Resultaten av dessa separata undersökningar i allmänhet överens om att all användning av bensokain under graviditet bör stå under en läkares anvisningar.

Andra yttranden

Det finns dock avvikande åsikter som ifrågasätter säkerheten hos denna produkt används när en kvinna gravid. Medan de risker vid användning bensokain under graviditet hos människa uppges som tveksam, har resultaten av vetenskapliga studier rapport negativa effekter på djur, inklusive förekomst av förhöjda nivåer av toxicitet. Dessa fynd har skapat viss bestörtning över användningen av bensokain kvinnor som är gravida.

Slutsatser

Användningen av en produkt som innehåller läkemedel som förändrar den biologiska jämvikten i en gravid kvinnas kropp, inklusive hormonbehandling, kosttillskott och smärtstillande medel, bör diskuteras med en kvalificerad läkare eller sjuksköterska. Även bensokain inte har visat några avgörande bevis på att skadliga under graviditeten, får medgav biverkningar av felaktig användning, anses vara tillräcklig orsak för försiktig användning av denna produkt.

Previous:nothing Next:parasit rengöra för barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av med löss naturligt med majonnäs
 • Hur får människor bandmask från hundar?
 • hur man undervisar vuxna med ADHD
 • Så för att lindra smärta i brösten under graviditeten
 • hur man använder ett glas termometer på ett barn
 • screeningtest under graviditeten
 • graviditet tecken och symptom
 • biverkningar av avsvällande medel
 • symptom under den nionde månaden av graviditeten
 • korrekt hållning när man sitter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com