Hur man känner igen feberkramper

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-19
Feberkramper är skrämmande att titta på, särskilt om du har ingen aning om vad som händer med ditt barn. Att lära sig tecken och symptom på anfall kan hjälpa dig att snabbt avgöra vad som pågår, och svara därefter för bästa resultat. Om du aldrig vittne en innan, läsa om att lära sig att känna igen feberkramper:
1.
Know åldern för krampanfall

Spädbarn så unga som 6 månader gammal kan drabbas av ett feberkramper, men de är sällan, om någonsin, sett till barn över 3 år. Detta lånar ut till idén att barn så småningom "växa ur" feberkramper, på samma sätt som barn växer ur risken för plötslig spädbarnsdöd. Om ditt barn är mellan åldrarna, eller kanske lite yngre, än det finns en god chans vad du bevittnar om en feberkramper-om det matchar de andra symtomen. Om du blir vittne till ett beslag på ett äldre barn, särskilt om de är väl förbi 3 års ålder, är att beslagta orsakas av något annat. Ring ditt barns barnläkare, eller ta dem direkt till akuten om de är över en gräns som lider av feberkramper, för att se om problemet är neurologiska eller livshotande.
2.
Kontrollera om en hög temperatur

En av de första kontrollampa tecken på en feberkramper är kroppstemperaturen. De anfall, åtminstone delvis, orsakade av en plötslig och drastisk spike i barnets temperatur. Om ditt barn känner sig extremt varm, speciellt på kinderna, magen, och i synnerhet i nacken, då du kan ha att göra med feberkramper. Vänta tills beslag har passerat innan barnets temperatur för att bekräfta detta.
3.
Sök för plötslig medvetslöshet

Moments innan anfallet sker en aktiv barn plötsligt förlorar medvetandet, och falla till marken om de stå eller gå. Om ditt barn blir slapp, inte svarar, eller till och med slutar att andas plötsligt, kan det vara i början av beslaget. Ditt barn kommer inte att kunna höra dig eller svara på något som du säger. Den goda nyheten är, eftersom de förlorar medvetandet, kommer ditt barn har absolut inget minne av vad som hänt med dem så snart beslag är över.
4.
Watch för Typisk beslag Symtom

kramper, särskilt de som är febril, orsakar offret att plötsligt gå halta, sedan stel. Därefter kommer armar och ben börjar ryckningar, och hela kroppen kan börja UPPSKAKA våldsamt. Du kan höra en spöklik stönande eller flämtande ljud, och musklerna begränsa och slappna av och börjar luften för att göra sin väg genom kroppen. Om ditt barn är beslag, det finns en god chans att de kommer våta eller jord sig i processen, de kan också skum i munnen, eller kräks under episoden. Många barn läppar blir blå, eller hela ansiktet ändrar färg, på grund av bristen på syre-offret inte andan medan de går igenom ett anfall. Hela beslag bör ta mindre än fem minuter, även om de flesta varar mellan 30 sekunder och 2 minuter, och kommer plötsligt slut på egen hand utan något ingripande.
5.
Känner igen symtomen i Aftermath

när barnet kommer ut ur beslag, kommer de omedelbart återfår medvetandet, men vara mycket utmattad. Bli inte förvånad om ditt barn är för trött för att öppna deras ögon eller svarar på verbalt eller fysiskt stimuli, de kommer att vara för trött att ens gråta. Du kan höra svag, snabb flämtar som barnet börjar andas igen. De kommer sannolikt att känna halta, eftersom deras muskler är ömma och svaga från kramper. Detta är alla typiska symtom som hända efter en feberkramper. När du börjar se dem, det är ett tydligt tecken på att ditt barn har avslutat beslag.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla feber hos barn

Relaterade artiklar


 • tidig graviditet embryots utveckling
 • hur man handskas med allergi säsong
 • orsakerna till bruna fläckar innan en period
 • Graviditet & graviditetsillamående
 • biverkningar av progesteron kräm
 • möjliga orsaker till avvikande resultat från Pap resultat
 • Finns det ett test för Alzheimers?
 • tips på att hitta en läkare
 • vad är triamcinolon grädde?
 • övningar för att tona rumpan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com