Hur vita blodkroppar arbete?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-04

White Blood Cells. Immunsystemet Attack Dogs

Vita blodkroppar, som även kallas leukocyter är celler som flyter fritt i blodet och kampen mot smittsamma sjukdomar och främmande material i kroppen. Det finns fem olika typer av vita blodkroppar, men alla är ansvariga för immunsvar mot sjukdomen, och alla är framställda av hematopoetiska stamceller i benmärgen. De finns i hela kroppen, speciellt i blodet och lymfsystemet.

fagocytos: Celler Äta sidor

Vita blodkroppar finns i många olika former, men de alla har gemensamt en funktion för att skydda kroppen från utländska enheter och från sjukdom. Neutrofiler, en av kroppens viktigaste försvar mot bakterier, specialiserade på fagocytos, där cellen stänger sina membran kring en partikel eller annan enhet i fostervattnet. Andra vita blodkroppar, som granulocyter, resa runt ameboid rörelse och surround och förstöra bakterier. Vita blodkroppar får hjälp i jakten på främmande partiklar och skadliga bakterier genom att blodplättar, vilket fäster inkräktare att varna vita blodkroppar av deras närvaro. Denna fagocytos är en av de viktigaste funktionerna av vita blodkroppar, äta upp bakterier och dödar dem med matsmältningsenzymer, vilket är nyckeln till att hålla ut sjukdom och bekämpa främmande föremål.

Typer

Det finns många typer av vita blodkroppar celler, alla en del av immunförsvaret och alla syftar till att skydda mot sjukdomar och utländsk invasion. Eosinofiler dödar parasiter. Basofiler funktion i allergiska reaktioner, släppa histamin och heparin, medhjälp funktionen av andra vita blodkroppar i området. Makrofager phagocytize också bakterier och förstör gamla, skadade eller döda celler i kroppen. Vita blodkroppar som monocyter lockas till skada genom att migrera till högre koncentrationer av kemikalier som frigörs i immunförsvaret-detta kallas chemotaxis. Dessa många olika typer av vita blodkroppar alla arbeta tillsammans för att skydda kroppen från smitta, som en del av olika och mycket unik försvar av immunsystemet.

Previous:nothing Next:Så för att lindra smärta vadmuskeln

Relaterade artiklar


 • Vad gör jag packa i min graviditet natten väska?
 • hur man kan stoppa en blödning klippa
 • förlossning smärtlindring
 • Graviditet & STREP b
 • vitamin rekommendationer för barn
 • airbrush tanning tips
 • hur man stanna hydrerade under sommarmånaderna
 • träningsplaner för att få muskelmassa
 • övningar för att tona rumpan
 • tips på bra sömn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com