donatorinsemination förfaranden

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-07

Tester

Innan donatorinsemination, är ett Tubal patency test utförs vanligtvis. Detta test används för att säkerställa att det inte finns några blockeringar eller sammanväxningar på insidan av äggledarna. Blockeringar eller sammanväxningar kan möjligen leda till insemination förfarandet inte fungerar korrekt. Vidare är blodprov för att säkerställa att den potentiella modern är sjukdom fri från virus eller sjukdomar, som aids eller hepatit, som kan vara potentiellt vidare till barnet. Slutligen är ett blodprov göras för att avgöra när en kvinna är mest fertil för att utföra proceduren när fertiliteten är på topp.

Urval av givare

När undersökningen har slutförts, bygger på det potentiella mamman att välja en lämplig spermadonator. I de flesta seminstationer, är en lista på möjliga donatorer med hälsa statistik och bakgrundsinformation tillgängliga för dig att välja mellan.

Fertilitet Mediciner

För att säkerställa att inseminationen tar kan många kliniker erbjuder doser av fertilitet läkemedel innan förfarandet äger rum. Fertilitetsläkemedel är utformade för att öka produktionen ägg, vilket ger goda möjligheter för spermierna att hitta en tillgänglig ägg efter insemination.

Infogande

På dagen för inseminationen, kommer ett ultraljud göras för att se till att endast två ägg har ägglossning. Mer än så kan leda till en potentiellt osäker flerbarnsfödsel. När ultraljud har kontrollerat att patienten är klar, är intrauterin insemination utföras. Denna process innebär att placera en steril kateter antingen i livmoderhalsen området eller i utrymmet i livmodern. Den spermadonation injiceras genom katetern och vänster för att resa och befrukta ägget.

Följ upp

Ungefär en vecka efter insemination, ett andra besök i tjurstationen är planerad. Under besöket kommer läkaren att ta ytterligare blodprov för att testa för progesteron nivåer. Om insemination var framgångsrik bör nivåerna av progesteron ökas i kroppen. Om progesteron nivåerna är fortfarande vanliga, är förfarandet vara resultatlös.

Previous:nothing Next:barnets utveckling guide

Relaterade artiklar


 • näring för blivande mammor
 • typer av arbetskraft övningar under graviditeten
 • hur man kan öka spermieproduktionen och chansen att bli gravid
 • viktminskning tips för barn
 • farorna med bantning för barn
 • hur man gör Lamaze
 • Hur får jag vatten ur mina öron?
 • HIV-behandling under graviditet
 • behandling för rotavirus
 • hur man hittar svar på medicinska frågor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com