förfarandet för en övre endoskopi

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-04

Du behöver:
Anti-inflammatorisk medicin
. Ice.
Elastisk binda.

Innan en Endoskopi

Om du har övre mag problem, kan din läkare ordinera en övre endoskopi för dig. En övre endoskopi kan hjälpa till att identifiera orsakerna till illamående och kräkningar, svår halsbränna och sväljsvårigheter och kontrollera inflammation, sår eller tumörer. Under förfarandet, kommer en liten räckvidd placeras in i magen och den första delen av tunntarmen genom munnen. Det finns några steg att ta innan en endoskopi. Först måste magen vara tom, så du bör inte äta minst åtta timmar före ingreppet. Du får dricka klara vätskor upp till två timmar före endoskopi. Se till att din läkare är medveten om alla mediciner du tar och för alla dina nuvarande medicinska sjukdomar som diabetes, högt blodtryck eller graviditet.

Under en Endoskopi

Under endoskopi kommer du instrueras att ligga på vänster sida. Du kommer att få en mild anestesi intravenöst, vilket kommer att göra dig dåsig. Teknikern kommer att placera en munstycket i munnen för att hålla munnen öppen som du är sövd. När du är lugnande preparat, är det tunna röret med räckvidd placeras i munnen, ner i halsen och i magen. Utsikten från tillämpningsområdet kommer att registreras och stillbilder tas för läkaren att granska. Ibland är små prover av vävnad avlägsnas för analys. Förfarandet varar allt från 15 till 20 minuter, varefter du kommer att vakna.

Efter en endoskopi

Efter proceduren kommer läkaren komma och prata med dig och berättar kortfattat vad hon hittade. Hon kanske vill titta på bilderna närmare och ringa dig in i hennes kontor vid ett senare tillfälle att se över resultaten, eller hon får skicka resultaten till din primärvårdsläkare. Läkaren kommer också att följa upp med er senare om eventuella biopsier vävnad avlägsnas under endoskopi. Det är viktigt att ha en annan vuxen med dig för din förfarande. Är chansen att du kommer att vara för dåsig för att komma ihåg din läkares instruktioner och du kommer säkert vara för sömnig att köra. Du kan uppleva lite ömhet i halsen från tillämpningsområdet, men detta bör inte vara svår och kommer att försvinna inom en dag. Du kommer att vilja vila dagen av förfarandet, men kommer att vara redo att återgå till dina normala aktiviteter av nästa dag. Om du får svår smärta, feber eller illamående efter att du har återvänt hem, ring din läkare.

Previous:nothing Next:om kosher vitaminer för barn

Relaterade artiklar


 • hur läka ischias
 • smärtlindring alternativ under förlossning
 • Claritin-D 24 timmars biverkningar
 • Hur du tar värktabletter under graviditeten
 • hur att få befrielse från kokar och finnar
 • vad som orsakar ungdomar missbrukar droger?
 • lindriga utvecklingsstörning symtom
 • om säkerheten i sex under graviditeten
 • hur man kan kontrollera status för en graviditet Medicaid program online
 • korrekt hållning när man sitter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com