hur man behandlar en feberkramper

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-18
En feberkramper-kallas ibland feber krampanfall eller feber passa-uppstår när ett spädbarn eller barn plötsligt spikar hög feber. Anfall varar vanligen mindre än fem minuter, men minnena att hålla ditt barn medan han glider ur medvetandet och blir blå av syrebrist kommer att hemsöka dina minnen för alltid. Den goda nyheten är, feberkramper mycket sällan orsakar några bestående skador, och inga hjärnskador uppstår som följd. Om du har oturen att bevittna ditt barn UPPSKAKA från en hög feber, så ska du lära dig hur man behandlar en feberkramper:

Du behöver:
vattenflaska.
Heat pack.


1.
Lugn och fokuserad

Detta är svårt att göra medan du tittar på ditt barn kramper, och om han börjar blå, du tror förmodligen att han aldrig kommer att vakna upp ur denna fruktansvärda anfall. Lita på att han kommer, och du måste behålla lugnet under tiden. Om du förlorar ditt cool, kan du svara att inte hjälpa honom, och han kommer att behöver du hålla honom säker och behandla sin feber direkt efteråt. Om det är någon annan med dig, ringa till dem direkt så de kan hjälpa dig att bedöma situationen och lugn. Annars, håll säger själv att det kommer att vara över snart, och fokusera på vad som behöver göras för att säkerställa det bästa utfallet för ditt barn.
2.
Hålla ditt barn säkert

Om ditt barn stod upp när beslaget började, han kommer att falla till marken. Om du inte kan fånga honom, lägga honom platt och stå tillbaka medan beslaget har sin gång. Om du höll honom när det började, att hålla hålla honom, men löst och bort från kroppen så att han inte skadar dig eller sig själv. Stick inte fingret i munnen, eller du kommer bli biten. Du kan höra ett svagt flämtande eller stönande när han börjar slappna av och komma ut i beslag, vilket är helt normalt. Han kan också våt själv, eller skum i munnen. Om han kräks, gör ditt bästa för att hålla hans luftvägarna fria genom att göra honom till hans sida och clearing hans luftvägar med ett finger svep. När han kommer till, kommer han att bli utmattad, men han kommer inte ha något minne av vad som hände. Cuddle honom och prata med honom för att hålla honom vaken och medveten.
3.
Svara på Fever Omedelbart

När febern har slutat, måste du ta omedelbara åtgärder för att hans feber ner. Om du har Spädbarnets Tylenol på sidan dos honom omedelbart, är rektal Tylenol bättre än oralt, men använd det du har på dig just då. Strip ner honom och börja tillämpa en kall kompress på hans kropp, ägnar stor uppmärksamhet åt nacken. Fortsätt kyla ned honom tills antingen hans feber sjunker till en säker nivå, eller ambulanspersonal anländer.
4.
Ring Emergency Services

Om detta är ditt barns första febril beslag, är det en bra idé att ringa efter hjälp. Om du inte är orolig, kan du ringa din barnläkare, annars kallar 9-1-1. Om någon annan är med dig, be dem att kalla på hjälp medan du brukar barnet. Annars, försök att inte lämna honom ur sikte när att ta tag i telefonen, eller om du håller i honom, vänta tills beslag har passerat innan man går till telefonen. Förklara att ditt barn hade en feberkramper och har aldrig haft en tidigare, och trafikledaren kommer att berätta vad du ska göra nästa

Om du väljer att ha honom checkats ut av en läkare. -En mycket bra idé om han saknar tidigare anfall-läkaren ska kunna avgöra vad som orsakade feberkramper, eller om det ens var en feberkramper alls. Sjukhuset kommer också att arbeta för att fortsätta föra sin feber tills det är hanterbart, och de kan kontrollera om det fanns någon fysisk skada skedd, men kom ihåg att feberkramper lämnar normalt inga bestående skador. Efter det släpps, ta med din baby hem och hålla ett öga på hans temperatur för de närmaste dagarna. Var noga med att hålla ner det med hjälp av medicinering och andra metoder så att en annan beslag inte uppstår.

Tips och varningar


 • Om ditt barn har en annan beslag med 24 till 72 timmar av sin första, besöker eller återvänder till akuten omedelbart.


 • Previous:nothing Next:hur man svettas ut en feber

  Relaterade artiklar


 • hur man använder ovulex
 • biverkningar av epidurals
 • hur man kan minska symtom på morgonen sjukdom
 • var man kan köpa preggie poppar
 • hur du gör ditt barn att sova
 • hur är det lymfatiska systemet relaterade till kardiovaskulära systemet?
 • hur du tar en andningsfrekvens
 • förebygga eksem hos spädbarn
 • tonåren cervixcancerprevention
 • tidig graviditet frågor & svar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com