hur man ska behandla feber hos barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-19
Feber kan innebära en risk för uttorkning, och vid tillräckligt hög temperatur, hjärnskador eller dödsfall. För barn, är risken särskilt hög, deras kroppar inte kan hantera höga temperaturer såväl som vuxna kan. Agera snabbt för att minska feber i ditt barn är viktigt, och som söker medicinsk vård kan göra hela skillnaden när feber spikes för hög. För att spara dig själv en resa till akuten, försök att föra ditt barns temperatur ner så fort du kan, så snart du märker feber. Här är hur man ska behandla feber hos barn:
1.
Know What temperaturer Risky

Gränsen för en temperatur på ett barn är lägre än för vuxna, och även lägre för småbarn och spädbarn. Dessa är de temperates att se upp för, baserat på ålder:

hos nyfödda och spädbarn (under 12 månader): 100,3 rektalt

Om ditt nyfödda barn eller spädbarn utvecklar en feber, övervaka den noga. Den andra den träffar 100. 3 eller högre, gå direkt till närmaste akutmottagning. Bryr sig inte ens att ringa barnläkaren första, de kommer att berätta för dig att gå rätt till sjukhuset

hos småbarn (under 2-3 år):. 102,0 rektalt, oralt eller genom örat

hos småbarn, är 102 eller antal för att börja oroa sig. Om du inte kan föra feber nere med Children's Tylenol eller Motrin, kontakta ditt barns barnläkare omedelbart. Om barnläkare inte är tillgänglig eller är det efter timmar, kanske du vill bege dig till sjukhuset om febern visar inga tecken på att tappa inom en timme för att utveckla.

I barn (över 2-3 år): 104,0 rektalt, oralt eller genom örat

Hos äldre barn är gränsen 104 ännu, samma som för vuxna. När ditt barn träffar som nummer, ge din barnläkare ett samtal. De kanske vill att du ska komma in omedelbart, eller de kan hänvisa dig till akut vård. Om din barnläkare inte är tillgänglig och du inte kan nå någon på läkarens akut efter kontorstid linje, kanske du vill överväga väg till brådskande vård eller ER om febern inte komma ner med behandling efter ett par timmar .

I varje barn, om feber ligger nära gränsen för sin åldersgrupp, eller vägrar att släppa mer än ett par poäng även efter behandling i några timmar, kanske du vill bege dig till sjukhuset ta reda på vad det orsakar hög feber, och att se om de har bättre tur föra febern ner.
2.
Ge ditt barn febernedsättande medicin

Både ibuprofen (spädbarn och barns Motrin) och paracetamol (spädbarn och barns Tylenol) är mycket effektiva för att minska febrar tillfälligt. Doser anges på flaskorna, eller så kan du ringa din läkare för instruktioner-alltid din läkares råd över flaskans doseringstabell. Båda kan ges var 6 timmar, även om vissa läkare rekommendera växling mellan Motrin och Tylenol var 4 timmar. Även om effektiviteten i denna metod är diskutabel, åtminstone, och hjälper dig att dosen oftare när feber har visat sig vara besvärlig, så det kan vara mer fördelaktigt att växla mellan de två i stället hålla sig till en. Undantagen är om ditt barn är allergiska eller känsliga för en av de mediciner, eller om man verkar fungera medan den andra inte.

båda medicinerna finns i barns och barnets form på alla apotek. Spädbarn yngre än 3 månader bör inte ges antingen medicinering utan din barnläkare förhandsgodkännande.
3.
Applicera en Cool Komprimera

Du kan skapa en kompress med en ren, bomull disktrasa och dämpar den med kallt vatten. Sedan försiktigt gnugga komprimera hela ditt barns kropp. Eftersom febern gör ditt barn känner sig kall och tom rysning, kommer de att protestera sannolikt detta, men insisterar på att göra det. Tillämpa en kompress kan hjälpa släppa en feber på upp till 2 hela grader när det görs på rätt sätt och kontinuerligt. Du kan hålla ditt barn klädd när du gör detta, och rulla upp eller dra ner kläder för att nå platser du vill använda komprimera till, vilket kan bidra till att minska frossa och obehag.
4.

Ge ditt barn ett bad

Ditt barn troligen inte kommer att gilla den här heller, men en ljummen bad är väldigt effektivt för att behandla en feber hos barn. Ett varmt bad kommer också att hjälpa till att lindra obehag och värk som går längs med feber. Lämna inte ditt barn i badet för mer än 10 minuter, eller de kan frossa alltför mycket, vilket kommer att orsaka dem ännu mer obehag. Omedelbart därefter torka av dem med en varm handduk och klä dem igen.

Tips och varningar


 • Om du inte kan föra feber nere, eller så spikar höga iväg till akuten omedelbart. Hög feber kan orsaka svår dehydrering, hjärnskador och dödsfall, särskilt hos småbarn och bebisar.
 • Ge ditt barn massor av vätskor medan de slåss mot feber. Vatten är bra, men Pedialite kommer att ersätta elektrolyter att ditt barn förlorar medan febrig. För mycket Pedialite kan skada ditt barn, dock, så kontakta din läkare för att se hur mycket du ska ge honom eller henne.
 • Prova och uppmuntra ditt barn att äta. Äta kommer att ge ditt barn den energi han eller hon behöver för att kämpa mot infektionen som kämpar febern. Om de inte har kastat upp, kan du ge dem vad de ska äta. Om de blir sjuka, hålla sig till saker som är lätt på magen, som kex och soppa. Hos spädbarn, försöker du mata soja eller Pedialite i stället för mjölk eller bröstmjölk, vilket kommer att rubba deras mage ytterligare. Kontakta din läkare om hjälp.
 • Försök ALDRIG att "svettas ut en fever" i ett barn, speciellt spädbarn eller nyfödda. Detta kan orsaka allvarliga skador, höja febern för hög, och torka ut barnet eller till och med döda dem.


 • Previous:nothing Next:hur man ger blod från små vener

  Relaterade artiklar


 • Hur man blir hjärtat friskt
 • hur urinblåsan fungerar
 • vad som orsakar en sätesbjudning presentation?
 • hur man ska behandla mössa baby vagga
 • livsmedel för att undvika innan en serotonin blodprov
 • Hur sluta röka utan att gå upp i vikt
 • hur sluta dricka cold turkey
 • vad lindrar kliande hud orsakad av graviditet
 • Hur fungerar en alunstift arbete?
 • processen för apoptos
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com