naturläkemedel mot klimakteriet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-11
Klimakteriet kan åtföljas av en mängd obekväma och obehagliga symptom, som kan pågå i åratal. Förutom traditionella medicinska försök att stävja och balans orsakerna till klimakteriebesvär kan kvinnor vända sig till växtbaserade behandlingar

Betydelse

Klimakteriet är ett betydande övergång i en kvinnas liv. Nått slutet av en lång biologisk cykel, är klimakteriet inte längre kan fertil. Hennes äggstockar minskar produktionen av kvinnliga könshormoner. Holistic Online påpekar att kvinnor kan leva en tredjedel av sitt liv efter klimakteriet. Så det är viktigt för kvinnor att förstå klimakteriet och alternativen för behandling av medföljande problem.

Symtom

kvinnor upplever klimakteriet på olika sätt. Enligt Holistic Online, 10 till 15 procent av kvinnorna uppger att symptom på klimakteriet störa deras dagliga liv. Kvinnor bör tala öppet med sin läkare, ställa frågor om behandlingsalternativ och bedöma deras läkarens öppenhet för alternativa lösningar. Fler läkare omfattar växtbaserade behandlingar som komplement eller alternativ till mer traditionella hormonbehandling.
växtbaserade behandlingar kan lindra några av de mer störande klimakteriebesvär. Värmevallningar, nattliga svettningar, viktökning och nervositet är bara några av de många störningar kvinnor kan möta under en längre tid. Varje menopausala symptom är åtminstone en distraktion, och det är oftast tillräckligt stor för att förmå kvinnan att utforska möjliga lösningar.
Olika kvinnor har olika svar på växtbaserade behandlingar och åtgärder. I själva verket kan vissa kvinnor inte att utföra några alternativa behandlingar alls.

Naturläkemedel

Det är inte förvånande att örter ibland används för att behandla klimakteriebesvär frågor. Läkemedel består av botaniska föreningar. Dong Quai och ginseng är populära alternativ att släppa mild växt östrogener (hormoner) i en kvinnas kropp. Silverax, skogsstjärna och maskros är bland andra örter som erbjuder befrielse från värmevallningar. Kysk träd, steg damast och Golden Seal är generellt rekommenderas för menstruella oegentligheter, värmevallningar och vaginal obehag.
Kvinnor som upplever klimakteriet stress och minskad libido kan dra nytta av progesteron grädde. Holistisk Online gör följande rekommendation: "naturligt progesteron absorberas genom huden och går direkt till där det behövs av kroppen tillämpa den på mjuk, fet-vävnad områden som bröst, underarmar, inre lår eller buk Absorption bör. . ta tre till fem minuter. Om det är absorberad i mindre än två minuter, öka mängden grädde till 3 /4 tsk. tills absorption än två minuter, sedan tillbaka till 1 /2 tsk. två gånger dagligen under tolv till femton dagar i månaden. Krämen hjälper också torr hud och bruna fläckar på händer och armar. "

Research

Med få kliniska prövningar eller dubbel-blind, placebo-kontrollerade studier, förespråkare av växtbaserade behandlingar för klimakteriet titta på en 1993 undersökning av naturläkemedel läkare Tori Hudson och Leanna Standish. Deltagarna kom till studien upplever någon form av klimakteriebesvär. En grupp fick placebo. Den andra gruppen tog cocktails av örter, som inkluderade lakrits, kardborre, mexikanska Wild Yam, dong quai och Hjärtstilla. Efter tre månader "71 procent av gruppen om örter rapporterat lindring av alla klimakteriebesvär jämfört med 17 procent i placebogruppen. Lättad symtom inkluderade värmevallningar, vaginal torrhet, humörsvängningar och sömnlöshet. " Medan studien hade begränsningar, var Hudson uppmuntrade av resultaten.
Omvänt drog växtbaserade alternativ (HALT) för Menopause studie som silverax ensamma eller tillsammans med andra örter inte lätt att delta i studien "värmevallningar. HALT var samfinansieras av nationella center för komplementär och alternativ medicin (NCCAM) och National Institute on Aging.

Behandlingar

Holistisk Online erbjuder ett recept för örtte som en möjlig lösning för symtom relaterade till klimakteriet. Kombinera 6 msk. vart och ett av kamomill, citronmeliss blad och johannesört toppar. Lägg till 3 msk. lavendel blommor, 2 msk. varje orange blommor och nypon hud och 1 msk. valerianarot. Om du använder färska örter, dubbel dessa belopp. Brant 3 msk. av denna örtblandning i 1 kopp kokande destillerat vatten i 5 minuter. Strain. Drick 2-3 koppar om dagen i fyra veckor. Alltid rådgöra med din läkare eller sjukvårdspersonal innan du tar något örter.

Previous:nothing Next:sjösjuka behandling

Relaterade artiklar


 • den bästa lättnad för hemorrojder
 • negativa effekter av p-piller på ett foster
 • när du vill se en läkare om du har diabetes
 • prostata behandlingar
 • frågor att ställa en läkare under en kvinnlig fysisk
 • övning borrar för homeschooled barn
 • om faderskap DNA-test
 • definition av kvalitet sjukvårdsorganisationen
 • processen för klimakteriet
 • lindring för smärta i brösten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com