rättsmedel som minskar blodtryck under graviditeten

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-01
Enligt Mayo Clinic, kan högt blodtryck under graviditeten vara farligt för både mamma och foster av flera skäl. Det kan orsaka en moderkaksavlossning vilket kan leda till blödningar. Dessutom kan det också minska mängden blodflödet till moderkakan. Detta kan resultera i långsam fostertillväxt och tidig förlossning. Det finns flera åtgärder används för att sänka blodtrycket under graviditeten

Mediciner

Tala med din läkare om vilken blodtryck läkemedel är säkra att ta under graviditeten. Även om vissa läkemedel kommer att passera moderkakan, kan din läkare besluta att nyttan av läkemedlet i förmågan att kontrollera blodtrycket uppväger den potentiella risken för fostret. Inte att behandla högt blodtryck under graviditeten med over-the-counter eller receptbelagda mediciner utan att stå under tillsyn av läkare. Om du ordineras medicin blodtryck inte sluta eller ändra din dos utan uttryckliga instruktioner från din läkare.

Diet-och livsstilsförändringar

Den amerikanska Graviditet Association rekommenderar flera kost-och livsstilsförändringar för att minska blodtrycket under graviditeten. Minska eller eliminera salt i din kost och säkerställa att du får minst 64 gram vatten per dag och samtidigt undvika koffeinhaltiga drycker. Liggande på vänster sida under dagen och när de sover kan avlasta en stor artär på höger sida av kroppen som ger blod till nedre extremiteterna. Viktökning bör övervakas och hållas inom rekommenderade gränser, som extra viktökning kommer att placera ytterligare påfrestningar på hjärtat. Sängläge eller instruktioner att vila med fötterna högt kan också skrivas ut. Om du har högt blodtryck, kommer din läkare öka övervakning under graviditeten och dina möten blir mer frekventa.

Leverans

När högt blodtryck inte kan kontrolleras under graviditeten, kan det enda alternativet vara att levererar barnet. Högt blodtryck över 140/90 i kombination med svullnad och protein i urinen är klassiska symptom på havandeskapsförgiftning. Det enda botemedel mot havandeskapsförgiftning är att leverera barnet. Om du får diagnosen havandeskapsförgiftning, kommer du att övervakas noggrant och barnet kommer att utvärderas för livskraft utanför livmodern. Beroende på ålder på barnet, kan steroider ges för att hjälpa lungorna att utveckla inför en tidig leverans. Detta är vanligtvis en sista utväg efter andra alternativ för att kontrollera blodtrycket har prövats och misslyckats.

Previous:nothing Next:vad som orsakar ungdomar missbrukar droger?

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa mjäll
 • vad höjer diastoliskt blodtryck?
 • hur man ska hjälpa läkaren vet när något är fel
 • inomhus garvning råd
 • vad är lindan?
 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • symtom på graviditet på 8 månader
 • graviditet & förlossning stöd
 • biverkningar av Gravol
 • förstorad prostata rättsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com