spädbarn HLR teknik

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-05
Hjärtlungräddning, även känd som HLR, är en viktig färdighet för alla att lära sig. Framför allt skulle någon ta hand om ett barn ska kunna utföra spädbarn HLR, vilket bäst lärs in i en barn /spädbarn HLR klass. HLR är en kombination av räddnings-andning och bröstkompressioner och kan rädda ditt barns liv eller förhindra hjärnskada medan du väntar på räddningspersonalen att komma fram

Ringa 911

Om du har någon annan med dig, be honom att ringa 911 för ambulans medan du börjar HLR. Om du är ensam, ropa högt på hjälp medan du utvärderar barnet, men inte lämna honom att ringa 911. När du har gjort HLR i 2 minuter, använda telefonen för att ringa 911, och följ instruktionerna för räddningspersonal från den tidpunkten.

Kontroll för att andas

Det är viktigt att ta reda på om barnet är i rörelse eller andas innan man börjar utföra HLR. Om du börjar hjärtkompressioner på ett spädbarn som inte behöver HLR, kan du stoppa hennes hjärta. Tilt huvudet genom att försiktigt lyfta hakan med ena handen och trycka ner på hennes panna med den andra handen. Titta noga för eventuella tecken på andning eller rörelse, och känner för något andetag genom att sätta ditt ansikte nära hennes.

Räddning andas

Rescue andning ger syre till lungorna när barnet inte kan andas på egen hand. Till att börja rädda andningen ett barn utan en ryggmärgsskada, bibehålla lutningen på huvudet och täcker munnen och näsan med munnen. Andas in i hans mun och näsa två gånger, precis tillräckligt för att göra bröstet stiga. Har två räddning andetag mellan varje cykel av 30 bröstkompressioner.

bröstkompressioner

När man gör hjärtkompressioner på ett spädbarn, är det viktigt att använda rätt mängd kraft och att komprimera bröstet i rätt läge på grund av det känsliga en babys ben. Den korrekta positionen är i centrum av sitt bröstbenet, precis under bröstvårtorna. Komprimera inte hennes bröst i slutet av bröstbenet. Kompression bör ske i en serie av 30 kompressioner och bör göras snabbt. Det bör inte pauser, men hennes bröst bör stiga ända upp mellan varje kompression. För att få en känsla för det korrekta sättet att utföra bröstkompressioner, praktik på en HLR-docka, som tillhandahålls på barn /klasser spädbarn HLR.

Previous:nothing Next:behandling i hemmet övningar

Relaterade artiklar


 • över disk behandling för urinvägsinfektion
 • Vilka är fördelarna med sover på rygg?
 • magkramper och klimakteriet
 • multivitaminer barn
 • övningar att göra under graviditeten
 • talterapi verktyg för barn
 • Hur du tar värktabletter under graviditeten
 • hem rättsmedel för diarré under graviditeten
 • fitness tips för mammor att
 • bästa kuren mot munsår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com