talterapi språkliga aktiviteter

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-21
Det finns olika skäl till varför talterapi kan behövas för ett barn. I vissa fall barnet helt enkelt inte är helt utvecklat sina färdigheter för att kunna säga ljud som involverar bokstäverna "R" eller "S. " Men det finns mer allvarliga fall där barn är hörselskadade och är helt enkelt inte kan tala ordentligt eftersom de saknar förmåga att tala som kommer naturligt för andra barn

Schema

När man utvecklar förmåga att tala för ett barn, är det bäst att börja med att öva ett enda ljud i taget. Till exempel, om du vill säga "S" ljud, ta tid ett par gånger om dagen för att lyssna till barnet säga ljudet 10 gånger. Har barnet bara säga "S" ljud. Tillsätt inte andra ljud till det ännu. Gör detta under den första veckan.

Börja andra veckan i verksamheten genom att ge barnet ord att säga som börjar med bokstaven problem. Till exempel, om ditt barn håller på bokstaven "S", be henne att säga ord som "sol, hoppa, försäljning" och andra ord som börjar med "S. "Under den tredje veckan, be barnet att säga ord som har" S "ljud i mitten av ordet.

Den fjärde veckan ska innehålla ord som slutar i trubbel ljudet.
Den femte veckan bör barnet säger meningar som innehåller minst ett ord med problem ljudet. Be barnet att säga "Jag älskar att ___________," eller "______________ är en kul grej att göra. "

Tips

Det viktiga att komma ihåg med schemaläggning veckor som denna är att schemat är endast en riktlinje. Om barnet framsteg i kunskap snabbare än en per vecka, tveka inte att gå vidare till nästa skicklighet. Likaså om barnet har problem med att förstå en av färdigheter med problem brev kan du spendera mer tid på denna skrivelse. Använd bara barnets tal mönster att vägleda dig i vad du ska göra.

När man arbetar med barn, förstå att vissa ord kommer att bli lättare än andra. Att exempelvis säga "S" ljud är lättare att säga i slutet av ord än i början. Likaså om du arbetar på "R" ljud, är det oftast lättare att säga om det finns ett "G" framför det. Därför kan det vara effektivt att börja med ord som "druvor" eller "stor".

Previous:nothing Next:hur man kan bota svullna röda ögon i en baby

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av med celluliter
 • vad är perceptuella anpassning?
 • Perimenopause orsaker
 • rosa ögonsymptom & behandlingar
 • självförtroende tips
 • Hur är rabies behandlas eller botas?
 • ideala kolesterol sortiment
 • om Mirena spiral
 • multivitaminer barn
 • Vad händer under den första trimestern av graviditeten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com