tecken och symtom på irriterad tarm

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-06
Irritable bowel syndrome (IBS) är en fysisk sjukdom som drabbar främst tjocktarmen. Tarmen (tjocktarmen) är den del av kroppen som gör och lagrar avföring. IBS är en funktionell sjukdom, vilket innebär att hos personer med colon irritabile tarmen inte fungerar som den ska. IBS effekter cirka 20 procent av den vuxna befolkningen i USA. Det finns inget botemedel mot colon irritabile, men enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer, de flesta människor kan kontrollera sina symptom med diet, stresshantering och läkemedel som förskrivs.

buksmärta

Enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer, är buksmärtor en av de viktigaste symptomen på IBS. . För människor som lider av colon irritabile, kommer buksmärtor vara i nedre delen av buken. Smärtan kommer att vara antingen kontinuerlig eller återkommande och kan vara allt från lindriga till olidlig.

Gas och väderspänning

uppblåsthet är en onormal svullnad på buken. Människor som är uppblåst kan känna full eller känner att de har en täthet i buken. Flatulens (gas) kan också följa med uppblåsthet. Uppblåsthet och gas kan vara obekvämt, men kan hanteras med hjälp av over-the-counter mediciner, som GasX eller Beano.

Förstoppning

Människor som lider av IBS kan drabbas av förstoppning. Enligt National Digestive Disease Clearinghouse är förstoppning definierat som att ha en avföring mindre än tre gånger per vecka. Förstoppning avföring är också normalt hårda, torra och svåra att eliminera. Personer med IBS att erfarenhet förstoppning kan ha slem i avföring. Detta slem är vätskor som fukta och skydda de delar av matsmältningssystemet.

Diarré

Diarré är en lös vattnig avföring. Människor som har diarré kan uppleva en frekvent och omedelbart behov av att ha en avföring. Om diarré upplevs under en längre tid kan det ge upphov till att torka. Därför bör ytterligare vätskor konsumeras tills diarrén har avtagit. Ändra kosten under den tid diarré inträffar kan hjälpa symptom avtar snabbare. Enligt "The Doctor's Book of huskurer," personer med diarré bör undvika alla mejeriprodukter med undantag av lagrad ost, som cheddar. Livsmedel som bananer, schweizerost, och korn arbete att binda tarmen och långsam diarré.

Illamående

Illamående är en känsla av att man kommer spy utan att egentligen kräkningar. Personer med Irritable Bowel Syndrome kan uppleva illamående som kommer från smärtan. Även om det enligt Hjälp för IBS. com kräkningar är inte vanligt. Människor som upplever illamående av IBS kommer att märka illamående kommer att försvinna när smärtan avtar.

Previous:nothing Next:hur man kan minska graviditetsillamående

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa plåga dig själv med att vilja sluta röka.
 • hur man använder 10 steg till en hälsosammare livsstil
 • bra sätt att utöva för barn
 • hur man ska behandla ångest hos äldre
 • hur du berättar ditt barn du dör
 • hur man använder Essure
 • roll coenzymer
 • hur att dra sig ur CYMBALTA
 • övningar för dålig hållning
 • hur sval utanför denna sommar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com