yogaövningar från Indien

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-31
Yogaövningar sitt ursprung i det antika Indien. Dess terminologi är på sanskrit och översatt till ett mer lätt att förstå version för engelsktalande. Yoga positioner, kallade asanas, är bara en av åtta delar av yoga. De kopplar samman andetag, kropp och själ. De utmanar kroppen genom användning av styrka, balans, flexibilitet och andningskontroll. Det innebär att innebära stora fördelar för kropp hälsa och kondition genom att massera de inre organen, vilket frigör blockeringar av inre energi, smörjer lederna och ger en form av aktiv meditation.

Yoga Typer

Det finns flera typer av yoga, inklusive Astanga, Bhakti, Bikram, Hatha, Jnana, Lyengar, Karma, Kundalini, Mantra, Purna och Raja yogas. Dessa är bara några av de många populära former. Vissa har större fokus på den meditativa aspekter av praxis, medan några är mer inriktade på den fysiska, men de flesta balansera dessa två aspekter.

Meditation

Meditation innebär är positioner bekväm nog att vara kvar i en halvtimme eller mer för att inre reflektion. Medan ställer är ganska expansiv, är spänning krävs för att upprätthålla ett anpassat ryggrad. Flexibilitet krävs för att gå in och upprätthålla pose. Fokus ligger på andningen, stoppa konstant flöde av tankar eller på att upprätthålla en idé eller en referenspunkt. Lotus, halv-lotus och lyckobringande innebär är exempel.

Avslappning

Avslappning praktiken innebär att lära sig att hålla stillhet. Tyst innebär såsom lik, fladdrande fisk och krokodil möjligt för kroppen att återhämta sig från mer aktiva poser. De kräver ansträngning. Aktiv medvetenhet måste upprätthållas för att underlätta avslappning i hela kroppen

Inversioner

Dessa innebär att bidra till att motverka effekterna av gravitationskraften på kroppen, flytta underkroppen på plats över den övre kroppen. Huvudstående och axelstående är exempel. Hjärt-kärlsystemet, endokrina, lymfa och nervsystem alla tros påverkas positivt av utgör av denna typ.

Twisting Poses

Vrida påverkar hälsa och flexibilitet i ryggraden, lugnar nervsystemet och stärker matsmältningssystemet. Twisting innebär lindra spänningar och leder till bättre hållning. Sittande, liggande och halv-spinal vändningar är exempel.

Pose-serien

Vajrasana utgör stöd med mag och sensuell energi och problem. Dessa rörelser innebär böjar i ryggraden. Exempel är innebär till exempel katt och kamel och framåt böjar som knäböjande lejon och hare pose. />
Pawanmuktasana serie jag övningar syftar till skogsarbete lederna. De innebär rotation och flexion av lederna genom ett komplett utbud av rörelse. Den fullständiga fjäril och hälften fjäril är exempel, som är allmänna böjning och rotation övningar i lederna i handleder, knän, fotleder och tår.

Series II fokuserar på matsmältningssystemet genom båt och lik poser. Serie III arbetar med osynliga energisystem i kroppen. De utgör har mycket aktiva namn som kvarn spottar, rep dra, trä hackning och vind lindra övningar. De par stretching med rörelse med båda dessa påverka mittsektionen av kroppen.

Vinyasa

yogaställningarna kan göras som enskilda övningar eller i en flödande serie ställningar kallas vinyasa. I Vinyasa praktiken andetag kopplat till rörelse. De ställer oftast balanserade för att motverka varandra, ihopkopplade för att sträcka både fram-och baksidan av kroppen och röra sig i båda riktningarna. Vinyasa alstrar värme i kroppen, ökar flexibiliteten och stärker kroppens vävnader.

Previous:nothing Next:vecka 29 graviditeten information

Relaterade artiklar


 • blockerade äggledare behandling
 • hur du håller ditt barns hjärta friskt
 • mat och aktiviteter för att undvika med intrakraniell hypertoni
 • Hur kroppens system samverkar?
 • vad är orsakerna till nattliga svettningar hos unga kvinnor?
 • graviditet försiktighetsåtgärder & Massage
 • carb räkna för barn med diabetes
 • hur man kan stoppa mjäll
 • Hur är rabies behandlas eller botas?
 • hur man förebygger irit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com