HLR & AED instruktioner

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-27
HLR, eller hjärt-lungräddning, används i tider av hjärtstillestånd (det stopp i normala blodflödet till hjärtat) eller andningsstillestånd (det stopp i normal andning). En automatisk extern defibrillator (AED) sprutar stötar av elektricitet i kroppen och hjälper till att etablera hjärtat till normal rytm slog

hur du utför grundläggande HLR

Med ett par timmar på en helg och bli certifierad i HLR utbildning är en investering som kan rädda liv. Men om någon hittar sig i en situation där en främling har slutat att andas och de är inte certifierat, bör de dig inte. Att veta hur man utför hjärt-lungräddning är enkelt så länge du kan minnas några enkla tips:

Se HLR sker på ett säkert ställe. Kontrollera andning och puls först. Med offret på ryggen, sätta örat till hans mun för att kontrollera andningen och ett öra mot bröstet för att lyssna efter ett hjärtslag. Om han inte andas, undersöka luftvägarna för skräp. Om ingen andning och du känner ingen puls, är HLR i ordning.

Placera offret på ett sätt som öppnar upp luftvägarna. -luta huvudet bakåt, håll upp hakan och hålla offret rakt så att luft kan lätt gå in och ut

Nyp näsborrarna stängd och andas två korta andetag i offrets mun. Se till att ingen luft kan tränga mellan din och offrets mun så att offrets lungor får maximal luft.

Hur gör hjärtkompressioner

Om HLR inte är återuppväcka ett offer, kompressioner bröstet, eller användningen av AED, kan behövas.

För att utföra hjärtkompressioner, hitta offrets bröstbenet (den långa platta ben i mitten av bröstkorgen) och mäta två fingrar bredder från botten av bröstbenet mot offrets hals. Det är där kompressioner kommer att äga rum. Observera: Exakt mätningar är inte nödvändiga. I tider av nöd, använda dessa som riktlinjer.

Lås armbågarna och använda din kroppsvikt (inte bara din arm vikt) för att komprimera offrets bröst inte mer än 2,5 inches på djupet. Du måste göra detta snabbt som du kommer att komprimera 12 till 15 gånger under en 10-sekunders varaktighet. Tryck inte alltför hårt eller kan du bryta ett revben eller två.

Använda ett AED

En AED bör endast användas av proffs eller utbildade frivilliga och bör aldrig användas som en leksak.

Enligt AmericanHeart. org, avgör AED hjärtfrekvensen hos ett offer i hjärtstillestånd och vid behov kommer att chockera offrets hjärta i ett försök att återställa sin rytm till det normala. För att använda en AED, placera den negativa plattan på offrets högra övre bröst. Lägg sedan den positiva elektroden på offrets vänstra bröstet /sida precis nedanför nippeln och bröstmuskeln.

AED kommer då att ange om en chock krävs. Om så är fallet, se till att alla är tydlig. Nu trycker chock knappen på AED maskinen för att leverera den första chocken. Omedelbart efter chocken, börjar HLR. Fortsätt att göra det tills professionell hjälp anländer.

Previous:nothing Next:rolig övning för barn

Relaterade artiklar


 • hur man använder Essure
 • graviditet vid 30 veckor
 • naturliga metoder för induktion
 • effekter av melatonin på menstruation
 • om kosher vitaminer för barn
 • biverkningar av pneumokockvaccin
 • tidigt graviditetstest & falska negativa
 • hur man förebygger irit
 • blockerade äggledare behandling
 • om urinsyra hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com