Hur du använder antikoagulantia

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-21
Antikoagulantia är läkemedel som förhindrar blodpropp. Även om de inte kan lösa upp gamla blodpropp, gör de förhindra att nya bildas blodproppar och befintliga från att bli större. Dessa läkemedel är normalt föreskrivs för personer med hjärtarytmier. I huvudsak antikoagulantia är anti-stroke läkemedel för människor som löper en högre risk att utveckla denna komplikation till följd av kardiovaskulära problem.
Det finns en hel del föreskriven antikoagulantia som finns idag. Det är oftast läkarens uppmaning till typ av läkemedel för att administrera till sina patienter.

Du behöver:
recept

Instruktioner


1
Rådgör med din läkare om vilken typ av antikoagulantia du bör använda. . för ditt tillstånd. Liksom tidigare nämnts, antikoagulantia finns i olika droger varumärke. Varje läkemedel har en annan verkningsmekanism, men alla droger under denna kategori arbete för samma ändamål -. . Som blodförtunnande medel
2
ta medicinen enligt din läkares råd. Det är viktigt att följa medicineringen schema som din läkare ordinerat när du tar antikoagulantia. Du måste ta läkemedlet vid samma tidpunkt varje dag. Om du missar en dos och det är redan dags för nästa, ta inte den missade dosen längre. Ta inte dubbel dos, bara följ ditt normala schema
3
Fråga alltid din läkare innan du tar någon annan medicin. . . Vissa läkemedel såsom ibuprofen och acetylsalicylsyra kan interagera negativt med antikoagulantia eller ens öka sina insatser. Innan du tar andra läkemedel för andra hälsoproblem, se till att fråga din läkare om riskerna med användning av dessa behandlingar. Samma regel gäller när du tar kosttillskott och multivitaminer.
4.
I nödfall, informera vårdgivare att du tar antikoagulantia. Det är viktigt för framtida hälso-och sjukvårdspersonal kommer du att ha samrått med att veta att du tar blodförtunnande medel. Detta kommer att göra dem mer försiktiga i synnerhet när man gör blodprov på dig eller för någon annan medicinsk nödsituation som du kan stöta på.
5.
Var på jakt efter tecken på blödning eller annan negativ reaktioner på drogen. Antikoagulantia har sina biverkningar. Se till att hålla sig vaken för dessa potentiella effekter när under medicinering och kontakta din läkare så fort som möjligt bör du upplever dem.
6.
Undvik att ta alkohol när under medicinering. Om du måste dricka, så gör det med måtta. Alkohol tenderar att öka effekten av antikoagulantia såsom warfarin, så man måste vara försiktig med ditt alkoholintag.
7.
Undvika att delta i aktiviteter som sätter dig på en hög risk för skada . Kom ihåg att du tar blodförtunnande medel, och om du blir skadad, kan du uppleva kraftig blödning, eftersom blodet inte skulle levra sig så fort som det borde normalt. Under den tid din behandling, undvik kontakt sport eller annan ansträngande aktivitet som kan få dig skadad.

Tips och varningar


 • För att förhindra kraftig blödning, det skulle vara bäst att använda en elektrisk rakapparat när du rakar och en mjuk borste tandborste. Du kan också välja att halkfria mattor i ditt badkar och dusch som en extra försiktighetsåtgärd från olyckor och skador. Det är också klokt att ta regelbundna blodprov för att kontrollera att du tar rätt dos av antikoagulantia.


 • Previous:nothing Next:bäcken tilt övningar under graviditeten

  Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till pinguecula?
 • hur man beräknar en uppfattning datum från förfallodagen
 • hur man får hjälp för extrema ekonomiska problem
 • när berätta anhöriga att du är gravid
 • hur du tar en andningsfrekvens
 • influensavaccin historia
 • Hur sluta röka
 • springmask botemedel
 • magövningar för kvinnor
 • hur man gör Lamaze
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com