Varför mjukna ättika ben?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-02

Vinäger

Nästan alla sprit-baserade flytande eller en frukt-baserad vätska som naturligt kan jäsa oxiderar ättiksyra bakterier etanol, skapa ättika. Medan de flesta bord vinäger är 4 till 8 procent alkohol, kan högre koncentrationerna användas för betning och annan användning. Vinäger som produceras naturligt även innehålla citronsyra och vinsyra. Ättika är en multifunktionell vätska som förekommer allmänt i många kök. Används för smaksättning av grönsaker, betning, salladsdressing och som krydda är vinäger också populärt på många marinader. På grund av dess sura kvalitet, mjukar upp vinäger och tenderizes kött, fågel och fisk.

Bones

Ben är lätta, men mycket stark. De två viktigaste ämnena i sammansättningen av ben är kalciumkarbonat-varifrån de får sin styrka från, och kollagen-ett mjukt material för flexibilitet. Den korrekta andelen av de två ämnena är viktigt. För mycket kalcium och en uppbyggd av kalk kan inträffa som gör benen för tät. För lite kalcium äventyrar mjukare sammansättning kollagen. Det kommer inte att kunna upprätthålla den stabilitet som krävs från ben och de kommer att bli spröd och lättare bryts.

Vinäger och Bones

På grund av deras mycket olika kemiska sammansättningar, när ben placeras i ett bad med ättika, de blir seg. Den ättiksyra i ättika löser upp kalciumkarbonat i benen. Av denna anledning och reaktioner, kan en liten mängd ättika användas för att extrahera tuffare kött klamrar sig fast vid benen när du gör kött lager eller buljong. Ju mer kött och märg ur benen, desto mer flavorful den eller buljong kommer att bli. Vinäger är också populärt att lägga till skaldjur såsom hummer eller krabba vid kokning. Den exoskelett av skaldjuren mjukas upp av ättika och sedan blir seg. Istället för att knäcka många delar av tankskalet, matlagning saxar kan användas för att skära skal från skaldjur. När du gör skaldjur lager, koka skalen med en liten mängd ättika också kommer ut mer svåråtkomliga kött inuti skalen samtidigt något löses insidan av skalen lägger mer smak på lager.

Previous:nothing Next:smärta i brösten och lättnad

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort könshår snabb
 • hur man ska behandla feber hos barn
 • vad som gör en baby schampo tår gratis?
 • varför en del unga underviktiga aktiva människor lider av högt blodtryck?
 • är det bra att dricka kallt vatten?
 • Tylenol produktinformation
 • fitness tips för mammor att
 • hur man kan stoppa mul smärta naturligt
 • vad är ett bukaortaaneurysm?
 • den bästa fettförbränningen träning på ett löpband
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com