barn förstoppning lättnad

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-12
Småbarn kan sällan berätta exakt vad som är fel. Smärtan i att försöka bajsa kan göra ett barn hysterisk vid ordet "pottan". Att bli medveten om ditt barn har fått en avföring under de senaste dag eller två är viktiga eftersom de flesta småbarn börjar växa ur blöjor och du kanske inte medvetna om sitt badrum strävanden. Om ditt barns mage är stram och känslig för beröring, är detta ett gott tecken att ditt barn är förstoppad

Tub Time

Comfort ditt barn och kör en varmt bad med hans favorit leksaker. Placera 2 oz. av bikarbonat i vattnet och distrahera barnet med badkar spel. Det varma vattnet med bakpulver borde slappna av musklerna i anus och regioner mage. Detta avkoppling bör reducera den kramper och kan även bidra till att flytta pallen ner i tjocktarmen och ut. Ju mindre gråt och skrik du kan uppnå, framhåller desto bättre resultat, eftersom snyftande bara musklerna mer, skapa mer smärta.

Mat och dryck

Ge upprörd barn så mycket äpple och druvsaft som hon vill. Hon kanske inte vill äta på grund av kramp. Om hon kan äta, färsk frukt och grönsaker bidrar till att skapa mjuk massa som hjälper till att frigöra det påverkade avföring. Se till att ditt barn är dricksvatten samt att förbli hydratiserad som kan bistå i att spola systemet ut. Om ditt barn är hungrig, mata henne Cheerios eller andra olösliga spannmål fiber. En tesked vetekli kan också hjälpa.

Mild laxermedel och stolpiller

Laxermedel och stolpiller kan leda till riktigt farliga elektrolytobalans inte vid korrekt användning. Rådgör med din barnläkare när man använder dem. Mineralolja och mjölk av magnesia är milda laxermedel och avföring mjukgörare som kan hjälpa till att lindra symtomen. Om inget annat fungerar, glycerin stolpiller göra avföring mjukare och flytta lättare. Använd inte pall mjukmedel eller laxermedel i mer än två veckor utan att diskutera detta med din barnläkare. Suppositorier skall endast användas hos barn äldre än sex månader och endast en gång eller två gånger. Om symptomen inte löser själva eller ditt barn blir förstoppad igen, gå tillbaka till läkaren.

Previous:nothing Next:magont och viktminskning hos barn

Relaterade artiklar


 • hur du ger din hjärna ett fritt träna
 • spädbarn HLR teknik
 • tidig graviditet embryots utveckling
 • hur man tona upp efter klimakteriet
 • hur man kan kontrollera för huvudlöss
 • symtom på graviditet på 8 månader
 • prostata infektion behandlingar
 • hur man förstår vad som orsakar svimning efter att ha ätit
 • hur man läser röntgenbilder
 • effekterna av nikotin på blodkärlen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com