en hälsosam graviditet månad för månad

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-05

Du behöver:
Foods. ostron, magert nötkött, bönor, fågel, ägg, keso med 1 procent mjölkfett, broccoli, kål, brysselkål, sojabönor eller mexikansk jams och vitlök
.
Testosteron injektionsvätskor.
Testosteron patch.
Testosterongel.
Testosteron pellets.
Muntlig Testosteron kapslar.
Humant koriongonadotropin injektioner.

Graviditet

En hälsosam graviditet erfarenhet kan variera från en mamma till en annan och från en graviditet till en annan. Även illamående och kräkningar kan vara normalt för en graviditet, kan det vara ett tecken på sjukdom för en annan. Genom att känna till tecken på en hälsosam graviditet, kan du urskilja när en värk eller konstig känsla är normalt, eller när du ska se förlossningsläkaren. Här är vad du moms-till-vara kan förvänta sig.

Första trimestern

Den första 3 månaderna av graviditeten kallas den första trimestern. Vid utformning, förändringar börjar ske inom den kvinnliga kroppen. Hormoner produceras för att klara de potentiella foster och din kropp för inkubering. Eftersom ägget och spermien kombinera att bli ett foster, är det normalt att känna sig illamående och kräkas. Även kallad graviditetsillamående, kan detta hända när som helst under dagen eller natten, eller stadigt genom graviditeten. Också förvänta förändringar i bröstvårtorna, buken och övergripande viktökning eller viktminskning. Det är också normalt att uppleva humörsvängningar, huvudvärk, sug, täta urinträngningar eller förstoppning. Avsaknaden av sådana symptom är också vanligt.

Andra trimestern

Under månader 4, 5 och 6 eller andra trimestern, många mammor börjar märka en "baby bump" eller bula i buken. Förändringar i hudtonen förväntas yta. Många gravida kvinnor upplever mörkfärgning av fläckar på huden i ansiktet eller runt bröstvårtor. Du kan också märka en mörk linje som löper från bäckenet till naveln. Detta är normalt. Vissa mammor också uppleva klåda på händer, mage och fötter. Buken klåda åtföljs ofta av hudbristningar, som också en hälsosam del av graviditeten. Stickningar i armar och ben, värk i rygg, mage, lår och även ljumske är normala. Men svår smärta, gulfärgning av ögon eller hud eller allvarlig, oväntad svullnad är inte normalt och bör behandlas av förlossningsläkaren omedelbart.

tredje trimestern

Den tredje trimestern, eller månader 7, 8 och 9, är "upploppet" för en graviditet. Ett antal förhållanden uppstår som är ganska obehagligt, men är normalt för en hälsosam graviditet. Dessa inkluderar andnöd, trötthet, hemorrojder, svullnad i händer, fötter och vrister samt cravings, värk och bristningar. Vissa kvinnor upplever värk som efterliknar värkar men är faktiskt Braxton Hicks, eller falska sammandragningar. De går alltid bort efter en viss tid, till skillnad från verkliga arbets sammandragningar som ökar i intervaller och smärtintensitet eftersom tiden går. Titta också för naveln att sticka ut, sömnsvårigheter och även halsbränna. Ofrivillig urinering är också vanligt (särskilt när barnet lutar sig på eller sparkar i urinblåsan). När du upplever ett blodigt slem utsläpp eller ett plötsligt flöde av klar vätska, gå direkt till akuten. Dessa är normala tecken på att barnet är på väg!

Previous:nothing Next:hälsosam måltid idéer för graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder sig för att stoppa eller sluta röka
 • prostata infektion behandlingar
 • Hur påverkar kön blodtryck?
 • Definitionen av kroppens mekanik
 • diet tips för kvinna som har för avsikt att bli gravid
 • Felsökning ekollon trapphissar
 • Hur mycket vatten ska en person dricker under en dag?
 • är glykolsyra peeling säkra under graviditeten?
 • hur man diagnostisera en svampinfektion
 • hur man kan stoppa en dubbel joggare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com