halsfluss rättsmedel

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-05
Halsfluss är en vanligt problem, särskilt under barnaåren. Tonsiller, som ligger på baksidan av en persons hals, kan bli smittad. Infektionen kan vara virus eller bakterier, men båda hållen svullnad och smärta kan göra en person olycklig. Lyckligtvis finns det gott om rättsmedel, hemifrån vård till medicin och kirurgi, som kan ta hand om halsfluss

Du behöver:.
Foods: Ostron, magert nötkött, bönor, kyckling, ägg, keso med 1 procent mjölk fett, broccoli, kål, brysselkål, sojabönor eller mexikansk jams, och vitlök.
.
Testosteron injektionsvätskor.
Testosteron patch.
Testosterongel.
Testosteron pellets.
Muntlig Testosteron kapslar.
Humant koriongonadotropin injektioner.

varma vätskor

varma vätskor kan lugna inflammerade tonsiller. Mayo Clinic rekommenderar dricker te eller buljong eller äta soppa. Den säger också att honung och citron kan röras i varmt vatten som dryck. Honungen är rogivande, medan citron kan bidra till att minska eventuella slem. Gurgla med varmt saltvatten är en annan lösning.

sugtabletter och Candy

halstabletter och hårt godis kan fungera som en utväg eftersom suger på dem stimulerar extra salivproduktion. Detta badar irriterad hals och hjälper till att rena det. Barn med halsfluss brukar föredra godis till pastiller, så erbjuder hårda karameller kan locka dem att prova denna lösning.

Smärtstillande

Over-the-counter smärtstillande är ofta effektiva för att minska inflammation och smärta. Paracetamol och ibuprofen är de vanligaste alternativen. Barn under 12 år som har halsfluss aldrig bör ges acetylsalicylsyra som ett botemedel. Mayo Clinic varnar för att det kan utlösa en sällsynt men farlig sjukdom som kallas Reyes syndrom.

Medicinering

Det finns ingen medicin botemedel mot halsfluss kapslade av ett virus, men bakteriella tonsill infektioner kan behandlas med antibiotika. En tio-dagars penicillin används ofta, även om vissa läkare ordinera annan antibiotika som kan vidtas för en kortare tid.

Kirurgi

I kroniska fall kan den bästa lösningen för halsfluss är kirurgi. Tonsill borttagning utförs oftast på barn, och Mayo Clinic säger att det kan rekommenderas när barnet är att ha ett stort antal svåra halsinfektioner. Det kan också göras om halsfluss inte svarar på andra åtgärder. Det är ett öppenvården förfarandet, med fullständig återhämtning i allmänhet tar cirka två veckor.

Previous:nothing Next:hem feber reducer rättsmedel

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla barneksem naturligt
 • vad man ska förvänta sig av Plan B
 • hem botemedel för blödning
 • hur man känner sig mer bekväma på läkaren
 • snabb viktminskning övningar
 • fostrets utveckling i vecka 26 av graviditeten
 • förebyggande av kärnikterus
 • hur man verkligen sluta röka den här gången
 • hälsosamma mellanmål för skoleleverna
 • hur man ska behandla norovirus sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com