hem hälsoundersökning & vårdplanering

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-15
Hem hälsa är en mycket viktig tjänst för många äldre, sjuka och funktionshindrade som behöver vård i sina hem. En läkare kommer inledningsvis att begära att ett hem hälsa byrå gå ut och göra en utvärdering med en patient. Denna bedömning kan göras av en sjuksköterska, sjukgymnast eller logoped. Ett hem hälsa patient måste vara hemma bunden av Medicare regler. Däremot kräver vissa privata försäkringar och Medicaid inte eller verkställa denna regel. Hem hälsa anses inte vara en långsiktig tjänst.

Du behöver:
djupa andetag
. vatten.

Hem Säkerhet

Ett av de första och viktigaste aspekterna av att göra en utvärdering hemsjukvård är att bedöma patientens säkerhet. Detta kan göras på en mängd sätt. En av de viktigaste sakerna är att se om patienten kan göra något dagliga aktiviteter på egen hand. Om han inte kan, är det viktigt att vara säker på att patienten kommer att ha en familjemedlem eller vän för att hjälpa honom. Om han inte då han inte kan vara lämpliga för hemtjänsten. Den hemsjukvård läkare kommer också att utvärdera patientens säkerhet när man går och om han använder alla enheter såsom vandrare, käppar och rullstolar. Dessutom kan patienten behöver hjälpmedel i badrummet. Behandlaren kommer även att ta bort golv mattor eller sladdar eller O2 rör som kan leda till att patienten snubbla och falla. Allt detta bidrar till att minimera risken för en nedgång i hemmet.

Omvårdnad

Omvårdnad bedöms av en sjuksköterska. En patient måste ha hjälp med en skicklig typ av vård. National Association of Home Care och vårdhem rapporter hemsida som en sjuksköterska (RN eller LPN) kan hjälpa till med vård av:

u2022 Injektioner och intravenös behandling
Sår u2022 vård
Utbildning u2022
sjukdomar u2022 behandling och förebyggande
Bedömningar u2022
mål u2022 förvaltning

sjuksköterska som utför dessa uppgifter måste ha tillstånd av staten hon tränar i.

terapi Tjänster

Vissa patienter kan behöva terapi vilket kan inkludera: sjukgymnastik, arbetsterapi och /eller talterapi. Dessa tjänster tillhandahålls av licensierade terapi personal. Enligt den hemsidan för National hemvård och hospice, dessa kliniker arbeta med att:

u2022 Återställ rörlighet och styrka
Öka u2022 tal och minne
u2022 Hjälp patienten åter lära sig från dag till dag verksamhet

terapi ofta fungerar i samklang med den sjuksköterska eller annan behandling personal. De kommunicerar ofta framsteg med patienten, familj, läkare och annan hemtjänstpersonal.

Sociala tjänster

Omsorg och sociala tjänster är ibland efterfrågas. Socialarbetare hjälp med att koppla en patient med ytterligare samhällsresurser som kan:

u2022 Öka säkerhet i hemmet (t. ex. Lifeline)
Hjälp u2022 med vård av patient eller erbjuda respit tjänster
u2022 Hjälp med sjukhem eller rehab placering
u2022 Hjälp med ekonomiskt bistånd
u2022 Hjälp med att få akut livsmedelsbistånd
u2022 , Länk med statligt finansierade program
u2022 Få transport till MD möten
u2022 Få mediciner

sociala arbetstagare brukar bidra till att stödja personalen, patienten och familj med vården. Ibland är de viktiga för förbättring av patientens medicinska tillstånd.

Hem Hälsa Aide

Ett hem hälsa medhjälpare utför bad-och ljus hushållning uppgifter i patientens hem. Hon stannar kvar i hemmet för cirka en timme åt gången för att hjälpa till med patientens behov. Liksom alla andra hemtjänstpersonal hemmet hälsa medhjälpare är inte där för att ge stöd på permanent basis.

Tele-hälsotjänster

En nyare erbjuds av många byråer vård i hemmet är tele-hälsotjänster. Dessa tjänster erbjuder ett sätt att övervaka patienter med kroniska sjukdomar som diabetes eller hjärtproblem. Övervakningen kan bestå av dagliga vikt och blodprov tryck eller dagliga blodprov socker. Denna info kommer från datorer kopplade med en enhet i patientens hem och redovisas sedan till den primära läkare.

Previous:nothing Next:göra alla gravida kvinnor får graviditetsillamående?

Relaterade artiklar


 • hur en prostata fungerar
 • hur man får hjälp för extrema ekonomiska problem
 • om osteopater
 • barn förstoppning lättnad
 • hur är det lymfatiska systemet relaterade till kardiovaskulära systemet?
 • springmask botemedel
 • vuxen akne vård
 • hur man kan slå stress snabbare
 • steriliseringsmetoder och tekniker
 • övningar för att trimma bröst
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com