hjärtsjukdomar och stroke terapi

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-26
Lämplig behandling för både hjärtsjukdomar och stroke behandling beror på efter en hjärt-hälsosam måltid plan som främjar hjärt-och kärlhälsa. Förutom att veta vilken mat är bra för dem (som lax och färska grönsaker), patienter måste få veta vad mat kan orsaka dem skada. Äta är korrekt ändå inte tillräckligt. Att delta i fysisk aktivitet av något slag är en nödvändighet för de som genomgår hjärtsjukdom och stroke terapi

veta vad man ska äta

Äta en hälsosam kost är viktig för både hjärtsjukdomar och stroke terapi. En hjärtvänlig måltidsplan, enligt American Heart Association, består av att äta en varierad kost som innehåller mycket fiber, hög antioxidanter och lågt i mättade fetter och transfetter. Fiber-rika livsmedel innehålla frön och nötter, till exempel flaxseeds, mandlar och pistaschmandlar, fullkorn som havre och havrekli, korn, fullkorn, vetegroddar, quinoa och hirs, och färska frukter och grönsaker, vilket kan vara både mycket fibrer och antioxidanter. Fleromättade och enkelomättade fetter anses friska och hälsofrämjande att konsumera.

livsmedel för att undvika eller begränsa, är de hög i mättat fett. Dessa fetter finns i rött kött, förädlade livsmedel, såsom Bologna och salami, hela fetthalt mejeri livsmedel, bland annat yoghurt, keso och glass, och härdade fetter som förkortas eller delvis härdad olja. Transfett ska kunna undvikas i ett hjärta och stroke hälsosam kost. Enligt USDA är dessa hälso-hinder fetter som finns i kommersiellt beredd bakade mat alltifrån energi stänger, kakor och kakor till pajer och bakverk. Det är viktigt att läsa och förstå paket etiketter så att du kan se exakt vad du äter och köper.

Fysisk aktivitet

Enligt American Heart Association och dess fördelning kallas American Association Stroke, brist på fysisk inaktivitet är en stor riskfaktor för hjärtsjukdom. Varje ökning av fysisk aktivitet är fördelaktigt även utför uppgifter såsom städning och andra former av hushållsarbete. Trädgårdsskötsel och gräsklippning är bra kardiovaskulär träning som du kan göra, om fysiskt omöjligt. När du handlar, park längre bort så du måste gå mer. Walking har den lägsta andelen avhopp av alla fysiska aktiviteter, enligt dessa två föreningar. Det har också flera fördelar för hälsan förutom att öka det kardiovaskulära systemet.

Varning

Efter din läkares order efter en stroke är mycket viktigt att din framgångsrik återhämtning, enligt den amerikanska STROKE-Riksförbundet. Detta hjälper till att kontrollera de situationer som möjligen kan leda till att du har en annan stroke. Att vara en bättre patient innebär att kommunicera fritt med dina medicinska vårdgivare och samtidigt veta varför du tar mediciner och vad de gör. Kontrollera att du berättar operatören om alla vitaminer, andra mediciner eller örter som du tar. Detta undviker läkemedelsinteraktioner. Har apotekspersonal ge dig ett skriftligt schema om när du ska ta vissa mediciner. Har aldrig ta recept som inte ordinerats speciellt för dig.

Previous:nothing Next:vad man ska göra innan en kolesterol check

Relaterade artiklar


 • hur man håller rädda dina barn från fetma
 • hur man kan bota en svampinfektion naturligt
 • övningar för dålig hållning
 • vad är syftet med en pulsmätare?
 • hur man kan stoppa hicka - abdomin till bröstet spännrulle
 • hur man gör Lamaze
 • vad som orsakar högt kolesterol hos barn?
 • orsakerna till svår mensvärk
 • steg av apoptos
 • livsmedel för att undvika innan en serotonin blodprov
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com