s.

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-20
Toxisk chock syndrom är en sällsynt infektion som uppstår sekundärt till en annan infektion i kroppen och i betraktas som en medicinsk nödsituation. Underlåtenhet att få behandling kan leda till döden. Toxisk chock syndrom kan orsakas av antingen stafylokocker eller streptokocker organismer, inklusive S. pyogenes

Basics

S. pyogenes, eller pyogenes streptokocker, är en av de många bakterier av streptokocker stammar. S. pyogenes, en grampositiva bakterier.

toxisk chock syndrom, eller TSS, förekommer sällan och är en svår komplikation i en bakteriell infektion, oftast i samband med användningen av superabsorberande tamponger eller preventivmedel svampar. Även om det är allmänt trott att bara menstruerande kvinnor kan utveckla toxisk chock syndrom, män, barn och icke-menstruerande kvinnor kan också utveckla denna blodförgiftning.

Bakgrund

The Online Textbook of bakteriologi rapporterar att S. pyogenes är en av de vanligast förekommande patogener, med 5 till 15 procent av befolkningen som skadegöraren på deras kroppar, men inte orsakar sjukdom om immunitet äventyras eller bakterier utvecklar en metod för att bryta igenom kroppens normala försvar.

Trots att det är allmänt trott att bara menstruerande kvinnor kan utveckla toxisk chock syndrom, män, barn och icke-menstruerande kvinnor kan också utveckla denna blodförgiftning. Toxisk chock syndrom utvecklas från en redan förekommande infektion i kroppen, antingen från en Staph eller streptokock-infektion, även S. pyogenes. Oftast den primära infektioner orsakade av S. pyogenes är i luftvägs-eller system.

Symtom

Debut av toxisk chock syndrom är snabb och kan börja med sådana generella symtom som illamående, kräkningar och diarré. Den orsakande organism förgiftningschocksyndromet, vare Staph eller STREP, inklusive S. pyogenes, gör ingen skillnad i symtom och effekter av toxiska chock syndrom

Andra symtom som att vara vaksamma. Ett plötsligt förekommande höga feber, lågt blodtryck, hudutslag ser ut som en solbränna, inträffar oftast på fotsulorna och handflatorna, muskel-eller huvud värk, förvirring, kramper kan förekomma, yrsel, rodnad i hals, ögon, mun .

Förekomst

förgiftningschocksyndromet, oavsett vad den orsakande organismen, är en sällsynt sjukdom. Många människor känner inte till att andra människor än menstruerande kvinnor kan utveckla denna livshotande sjukdom. Människor som har fått brännskador, piercings, postoperativt, haft vattkoppor eller upplevt någon öppning i huden av någon anledning löper också risk att utveckla TSS.

Förgiftningschocksyndromet kan återkomma hos dem som har redan upplevt det

förgiftningschocksyndromet framgångsrikt kan behandlas. . Tidig diagnos är viktig

Varning

Kontakta en vårdgivare omedelbart om du observerar några eller de flesta av dessa symtom, särskilt om du är eller nyligen har varit menstruerande eller ha ett öppet område eller sår.

Previous:nothing Next:claroxan biverkningar

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra torr hud
 • naturläkemedel för en urinvägsinfektion under graviditeten
 • Vilka är fördelarna med sover på rygg?
 • hur man håller friska ögon på ett enkelt sätt
 • vad är lindan?
 • graviditet skeden & trimestern
 • den bästa medicinen för spädbarn med sköldkörtelproblem
 • hur man ska behandla feber hos barn
 • hur man förbereder sig att bli gravid
 • tympanoplasty hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com