smärta i brösten och lättnad

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-02
Smärta i brösten kan orsakas av flera faktorer, inklusive fibrocystiska bröst, vilket är ett godartat tillstånd, men som resulterar i klumpar, känsliga bröst, cykliska orsaker, t. ex. din menstruation eller menopausen, eller icke-cykliska orsaker, såsom trauma ( . skada) till bröst-eller bröst cystor eller bröstkirurgi, enligt Mayo Clinic

Bras

Se till att din behå passar ordentligt. Om de inte gör det kan de orsaka smärta. Bygel bh och behåar som sitter åt kan irritera bröstvävnad och hud, vilket leder till smärta. Vissa kvinnor föredrar att inte bära en behå alls och om det är den bästa komforten alternativ för dig, gå för det.

Koffein

Dr Dixie Mills noterar att den största källan och orsaken till bröstsmärtor, att hon har kommit över i hennes läkare är användningen av koffein. Koffein innehåller methylxanthine, vilket är en kemikalie som frågar blodkärlen att utvidga sig. När detta händer, sker svullnad i bröstvävnaden som orsakar dilatation och smärta. Hon rekommenderar även att dieter som är rika på salt kommer att resultera i svullnad, som orsakas av vätskeansamling, och detta stammar bröstvävnad. Kvinnor bör begränsa sin salt och koffein användning.

Diet

Dr Mills påpekar övrig kost irriterande att kan orsaka bröstsmärtor omfatta animaliska fetter (fet mat) Kanske på grund av djurens hormoner och vad det matades, som förs vidare till människan som äter animaliska produkter. Vissa kvinnor kan ha en allergi mot mejeriprodukter. När de äter dem, deras bröst få ont. Dessa kvinnor kan ha en allergi mot mejeriprodukter i allmänhet eller kan reagera på de hormoner som korna utfodrades. Kvinnor kanske vill överväga att ändra sin kost och exklusive dessa poster.

Mediciner

Mediciner som innehåller hormoner, såsom p-piller eller hormonersättningsbehandling (HRT) är mycket sannolikt att orsaka smärta i brösten på grund av östrogen och progesteron som de innehåller. Om hormonet nivån är för hög i ett visst läkemedel, kan en kvinna få en dålig reaktion, inklusive ömma bröst. Vissa antidepressiva och psykiatriska mediciner kan också bidra till smärtor i brösten. Hjärta mediciner och kolesterolsänkande läkemedel kan orsaka bröstcancer förändringar. Kvinnor bör fråga sin läkare om mediciner bidrar till eller orsakar bröstsmärta.

Stress

En annan stor faktor är stress. Forskare lär att det finns en stark koppling mellan känslor, immunförsvaret och hormonerna. Kvinnor ska försöka få deras stress under kontroll.

Behandlingar

En del kvinnor tycker befrielse från smärta i brösten med hjälp av jättenattljusolja eller dricka te Primrose. Andra konstaterar att med E-vitamin hjälper till att lindra smärtan. Dr Mills Parlamentet konstaterar att kvinnor i Ryssland plats kålblad på brösten och sedan packa in sina bröst med en varm trasa före sänggåendet. Ändra kosten och ta kosttillskott kan hjälpa. Kvinnor bör vara säkra på att deras kosttillskott innehåller B-vitaminer, E-vitamin och omega-3. Motion och minskad stress också kan vara fördelaktigt. Dessutom rekommenderar Dr Mills också att kvinnor försöker minska östrogen i kroppen, inklusive xenoestrogens att de absorberar från omgivningen.

Fler alternativ

Ansöka jod lokalt på bröstet sägs hjälpa. Få en lymfmassage kan lindra smärtan. Motrin eller Alvedon krämer, som är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, kan hjälpa. Kvinnor bör överväga att använda en förpackning ricinolja, placera den på bröstet. Detta kommer att bidra luckra upp bröstvävnaden.

Previous:nothing Next:candida tropicalis symtom

Relaterade artiklar


 • stadier av alzhiemer sjukdom
 • hur man gör en foster kick räkna
 • hur man kan stimulera aptiten hos äldre
 • hur man ansöker om välgörenhet vård
 • hur man ska värdera solskyddsmedel
 • Så för att lindra smärta i brösten
 • Hur man använder en självstyrd IRA
 • Hur utvecklar högt blodtryck?
 • Hur mycket vatten ska en person dricker under en dag?
 • graviditet samråd frågor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com