symtomen för att få en första period

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-18
Med denna första menstruation kan vara både spännande och skrämmande. Det är ett nytt kapitel i en flickas liv som kommer att pågå i decennier. Några flickor har kontrollampa symtom innan de börjar sitt första perioden medan andra inte gör

När Händer det

I genomsnitt börjar ungefär sex månader innan en flicka hennes menstruation för första gången hon kan märka en tydlig flytningar, vilket är normalt. Menarche, eller början av menstruationscykeln, inträffar ungefär två år efter en tjej har börjat utveckla bröst (thelarche), enligt Kidshealth. org och ungefär fyra till sex månader efter blygd och hår under armarna har börjat växa.

antagligen inte mycket blod

Den första perioden kommer troligen att närvara med en liten mängd blod, som kommer högst sannolikt att upptäckas i flickas underkläder. Det kan vara brun eller röd färg. Kuddar eller tamponger kan användas.

Starta tidigt, startat sent

Den första menstruationen kommer sannolikt att anlända i åldrarna 9 och 16. Medelåldern är 12 eller 13. När det faktiskt bestämmer sig för att starta beror på en flickas ras, vikt, längd och kulturell bakgrund. Om en flicka börjar på ett mycket unga år (före ålder 9 eller 10) så anses för tidigt menarche. Om hon inte har startat sin period med den tid hon är sexton, men denna anses primär amenorré, enligt Epigee. org. Man tror att en tjej ska väga mellan 88 till 100 pounds innan hennes hjärna kan sända signaler till kroppen att börja menarche. Med andra ord är en tjej som mognar tidigt och är fysiskt utvecklas mer sannolikt att börja sin tid än en mager liten flicka.

Kramper, uppblåsthet, ömma bröst, Etc

En ung flicka kan uppleva några kramper när hennes första perioden kommer. Detta är typiskt. Tylenol eller Alvedon kommer att lindra besvären. Uppblåsthet kan uppstå på grund av vätskeansamling. Ben eller rygg värk och en lätt huvudvärk kan också förekomma. Prostaglandin är ett ämne som frigörs och gör att livmodern musklerna att ta upp och detta är vad som orsakar kramper. Ömma bröst kan upplevas före den första och efterföljande menstruationer.

Hormoner! Utbrott!

En ung flicka kan upptäcka att precis innan uppkomsten av hennes tid hon är mer trött än hon normalt är och hon kan crankier och kanske mer känsliga och emotionella. Tårar kan flödet. Återigen, detta är typiskt. Hormonella förändringar, som inträffar när kroppen förbereder sig för en tid, kan orsaka känslor av sorg, ilska och spänningar.

500 gånger

Den genomsnittliga kvinnan kommer att ha cirka 500 menstruationer under sitt liv, med början omkring år 12 och varar tills hon till 50 eller däromkring, enligt dam-health. co. uk.

Previous:nothing Next:om tidig upptäckt graviditetstester

Relaterade artiklar


 • diet tips för kvinna som har för avsikt att bli gravid
 • nutrition tips under graviditeten
 • hur man använder ett glas termometer på ett barn
 • vad är lindan?
 • övningar för barn för att förbättra hoppförmåga
 • naturlig graviditet information
 • graviditet försiktighetsåtgärder & Massage
 • information om sjukförsäkring för hög risk människor
 • vad som väntar vid 37 veckor gravid
 • lindring av skytte smärta i brösten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com