tillväxt av preemies

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-22

vikt för tidigt födda barn

För tidigt födda barn börjar livet lite bakom kurvan jämfört med barn som är födda vid full tid. De är i allmänhet mindre och kan växa långsammare i början. Medicinska och tekniska framsteg har möjliggjort 90 procent av barn som föds väger 800 gram eller mer (något under 2 pounds) för att överleva. Bebisar som väger 500 gram (drygt 1 pund) vid födseln har en 40-50 procents överlevnad, men dessa barn kan uppleva komplikationer med utveckling och hälsa. Preemies väger mindre än 1500 gram brukar gå ner i vikt snart efter de är födda. Merparten av detta är vatten vikt, men en del av det är också kroppsmassa. Vid tiden preemies är 2 till 3 veckor gamla, har de i regel tillbaka till sin födelsevikt.

Growth Rate av mycket små preemies

preemies som är födda extremt små och som är sjuka tenderar att ha en långsam tillväxt . Dessa barn kommer sannolikt att sjunka långt under tillväxttakten diagrammet för spädbarn och tar längre tid än större preemies att komma ikapp med tillväxttakten liknar fullgångna spädbarn. Men en Preemie som fortsätter att förbättras kommer snart att kunna gå upp i vikt i samma takt som en bebis i magen, vanligtvis 1 /3 till 1 ounce per dag.

Faser av tillväxt för preemies

En Preemie barns tillväxt kommer i etapper. Första barnets huvud kommer att växa, då dess vikt, och slutligen dess längd. Enligt Dr Raye-Anne deRegnier, en neonatolog vid Children's Hospital of StPaul, Minnesota, "85 procent av för tidigt födda barn har återhämtat tillväxten och mark på den vanliga tillväxt diagram med två år. " Barnets läkare kommer att kontrollera barnet regelbundet för att se att han växer och utvecklas i god takt. Föräldrar ska inte oroa dig för var barnet är på tillväxt diagram i böcker. Tidigt födda barn ofta växer i sprutar.

Nutrition

För tidigt födda barn har en snabbare ämnesomsättning än fullgångna barn, så näring är mycket viktig. Utfodring barnet moderns bröstmjölk ofta och i små mängder är den bästa åtgärden för att främja en stabil tillväxt. När barnet är stark nog att dia, mamman kan amma henne.

Eftersom barnet växer upp

Även preemies växer långsamt i början än fullgångna barn, de har gott om tid att hinna ikapp. Enligt American Academy of Family Physicians, de flesta barn föds för tidigt så småningom nå en normal storlek för sin ålder. Många för tidigt födda barn når också stora utvecklingsmässiga milstolpar, som att sitta upp vid 6 månaders ålder, precis på schemat. Några barn som föds för tidigt kommer att förbli små för hela deras liv. Detta är vanligast bland barn som vägde mindre än 2,5 pounds vid födseln eller som lidit av en längre tids sjukdom.

Previous:nothing Next:amning kost - vad man inte ska äta

Relaterade artiklar


 • naturläkemedel mot klimakteriet
 • hur man ska behandla norovirus sjukdom
 • symptom på andropause
 • symtom vid 10 dagars dräktighet
 • Hur sluta röka en gång för alla!
 • lindring för smärta i brösten
 • symtomen för att få en första period
 • om klimakteriet behandling med naturmedicin
 • Vilken är den bästa tiden att göra ett graviditetstest?
 • övningar för stussen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com