tips om hur man sluta bita naglar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-28
Nagelbitning kan variera från en tanklös dålig vana med en allvarlig Compulsive Disorder, känd som onychophagia. Det finns ingen "bota", eftersom det tenderar att vara ett kroniskt problem, men det finns en mängd olika sätt att hjälpa dig själv sluta. Du kanske vill prova flera på samma gång, tills du hittar en som fungerar för dig

Tippar

Det finns en mängd olika produkter tillgängliga för att hjälpa dig att sluta bita på naglarna. Den viktigaste förutsättningen för dessa produkter är att göra dina naglar smaka illa så att du omedelbart ska påminnas om att stanna och bita kommer att verka oattraktiv på grund av den bittra smaken. Prova Mavala Stopp för nagelbitning och tummen suger, eller Orly nr Bite, båda finns på folica. com.

Istället för bitter polska, frossa i en super-dyr manikyr. Du kommer inte att vilja bita av två skäl: dina naglar kommer att se vacker, och tanken på att slösa alla pengar genom att förstöra din manikyr gör du sluta i dina spår.

Bär lotion och en nagelfil med dig hela tiden. Den andra en spik blir grov, fil det smidigt istället för att bita av den. Gör samma sak för dina nagelband med lotion.

Använd handskar. Tänk inte på dem som gammaldags-tänk på dig själv som super chic. När du känner behov av att bita, kommer allt krångel med att ta av dig handsken för att få tillgång naglarna ger dig tillräckligt med tid att tänka om.

Stimulering ersätter

Nagelbitning är ofta ett behov av oral stimulans, eller en rastlös vana (som att klicka en penna eller knacka med fingrarna). Varje gång du befinner dig bita på naglarna, skriva ner omständigheter (ditt humör, din aktivitet, tid på dagen) för att hjälpa dig att räkna ut vad som utlöser behovet av att bita på naglarna. Om du kan ta reda på avtryckaren, kan du arbeta på att få bli av med det.

Hitta något annat att rastlösa med, som en stress boll, en liten leksak eller en Slinky. Håll den med dig, och använda den för att sysselsätta dina händer när du känner behovet att bita på naglarna.

Om din nagelbitning finns ett behov av oral stimulans, tugga tuggummi, äta myntverk eller hårda karameller crunch på selleri-allt för att sysselsätta munnen

djupare orsaker

Nagelbitning kan vara ett tecken på "pica", som är ätandet av nonfood föremål (som smuts eller aska). . Pica kan vara ett tecken av järn eller mineralbrist, så ta med dessa näringsämnen i kosten.

Om du bita på naglarna tills de är blodiga och infekterade, kanske du lider av onychophagia eller tvångsmässiga nagelbitande. Om så är fallet, se en läkare. Antidepressiva läkemedel är ofta föreskrivs för onychophagia och terapi finns tillgänglig. Eller försöka ta inositol, som är en av B-vitaminer. Det hjälper produktionen av serotonin i hjärnan, vilket kan hjälpa till att kontrollera tvångsmässiga störningar.

Previous:nothing Next:Medrol dos pack biverkningar

Relaterade artiklar


 • talterapi språkliga aktiviteter
 • hur du tar bort ringar under ögonen
 • Så för att lindra smärta vadmuskeln
 • om faderskap DNA-test
 • varför är det viktigt att dricka vatten direkt efter att ha tagit aspirin?
 • smärtlindring för förlossning
 • hur du tar bort könshår snabb
 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • orsakerna till lateral knäsmärta
 • hur man kan stoppa inåtväxta tånagel smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com