vad är Milk Thistle användas till?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-14
Används för mer än 2. 000 år, är mjölk tistel hemma i Europa. Produkter från denna anläggning är populära i både Europa och USA. Fröna ger en flavonoid komplex kallas Silymarin, som är den biologiskt aktiva basen. Silymarin består av en blandning av sju kemikalier. Den har använts som en mjölk stimulerande för njurar, lever och mjälte problem, och för mensvärk. Publicerad forskning med mänskliga deltagare har gett blandade resultat

Du behöver:. .
Multivitamin
Kamomill tepåsar.
Gurkor.
Vatten.
Ekologisk vetegroddar.

modern historia

Tyska forskningen under 1960-talet undersöktes mariatistel för aktiva element. Tysklands kommissionen E (en officiell myndighet som liknar den amerikanska Food and Drug Administration) i 1968 godkände en mariatistel extrakt som en behandling för leversjukdom.

Modern användning

Använd i generationer av människor för gulsot så småningom ledde till Milk Thistle breda godkännande av alternativ medicin läkare för behandling av alkoholhaltiga hepatit, levercirros, lever förgiftning och viral hepatit. Fortfarande finns det ingen slutgiltig kontroll av dess verkliga effektivitet.

Forskning

En placebokontrollerad studie av J. kosmetik Dermatol använt en lokal applicering av mariatistel med methylsulfonylmethane för en månad på 46 deltagare för att behandla rosacea hudåkomma , vilket resulterar i positiva reaktion. En annan klinisk prövning, genom Phytother Res 2006, visar att mjölk tistel kan förbättra blodsockerkontrollen hos typ 2-diabetes.

Mat

européer har använt de-spined mariatistel blad till sallader i århundraden. Stjälkar, rötter och blommor användes som traditionell tillägg till livsmedelsberedningar. Grunden för bryggning, var växtens frön används som ersättningsmedel för kaffe.

Biverkningar och säkerhetsfrågor

Trots den omfattande användningen av mjölk tistel som ett livsmedel, finns det fortfarande inget formellt bevis på att det är säkert för unga barn, gravida eller ammande kvinnor, och personer med svår njursjukdom.
Några rapporterade biverkningar av mjölk tistel är magbesvär, huvudvärk och hudirritationer. Men sällan redovisas, mariatistel orsaka aptitlöshet, diarré, gaser, halsbränna, ledsmärta och impotens. Högre levervärdena, men inte vanliga, är en annan potentiell sida påverka intaget av mjölk tistel.
Personer med diabetes eller hypoglykemi (lågt blodsocker) eller som tar droger, örter, eller något tillägg som påverkar blodsockernivån bör iaktta försiktighet vid användning mariatistel.

Varning

leversjukdom livshotande sjukdomar som kräver tillstånd medicinsk övervakning. Alla överväganden om att använda mjölk tistel att behandla leversjukdom först bör diskuteras med din läkare. Du ska aldrig injicera preparat mariatistel avsedda för oralt intag.
Med mjölk tistel medan du använder p-piller kan minska deras effektivitet.
Människor med allergi mot aster familj av växter eller prästkragar, gemensamma tistel, eller kronärtskockor kan få en allergisk reaktion mot mjölk tistel.

Previous:nothing Next:poliovaccin: muskelspasmer och biverkningar

Relaterade artiklar


 • Finns det ett test för Alzheimers?
 • cancertumör behandlingar
 • vad som orsakar svampinfektion i barn?
 • aeroba aktiviteter som hjälper bli av med magen fett
 • fritidsverksamhet för seniorer
 • hur du tar bort RSV från en ny dagis plats
 • vad är lindan?
 • urinvägsinfektion behandling för män
 • behandling för rotavirus
 • vad man ska äta efter en tonsillektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com