viktökning plan för underviktiga barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-19
Barn som är underviktiga kan vara mer mottagliga för sjukdomar. Att vara underviktig kan också påverka deras tillväxt och påverka dem negativt när de börjar puberteten. Föräldrar kan hjälpa genom att erbjuda en mängd näringsrik mat val. En avkopplande atmosfär vid måltiderna med familjen samlades kan hjälpa barn äter mer och äta saker som är bra för dem. Om ett barn vägrar att äta eller upplevelser kraftig viktminskning, bör hon ses av en läkare

Kalorier

Barn kan vara underviktiga om de inte förbrukar tillräckligt med kalorier eller om de är mycket aktiva och bränner fler kalorier än de är tidskrävande. Det finns sätt att öka mängden kalorier i ett barns kost. Milkshake, smoothie drinkar och jordnötssmör är alla mycket kalorier. Friska källor fett som avokado, nötter och vegetabiliska oljor kan ge extra kalorier att kompensera för kalorier bränns under fysisk aktivitet. Kolhydrater som bröd, ris och pasta kan också lägga till extra kalorier. Livsmedel som kakor, godis och friterad mat är höga i kalorier men är inte bra för barnens hälsa.

Måltider

hälsosamma måltider i rätt kombination kan hjälpa underviktiga barn upp i vikt. Barn kan inte äta tillräckligt om familjen inte sitta och äta tillsammans för måltider. Ibland, sex små måltider fungera bättre för barn att gå upp i vikt, men åtminstone en familjemedlem bör sitta ner och äta med dem. Vuxna familjemedlemmar ska inte kritisera andra vuxna eller barn för överätande, under-äta eller hoppa över en måltid. I stället bör barnen uppmuntras att göra hälsosamma val av mat och utveckla sunda matvanor så att de kan få näring ordentligt. Barnen kommer oftast kopiera sina föräldrars val, så det är viktigt för föräldrar att föregå med gott exempel.

Friska Snacks

Sunda mellanmål bör ges mellan måltiderna för att hjälpa barn som behöver gå upp i vikt. Livsmedel som innehåller mycket socker och fett är inte hälsosamt och bör endast ges till barn då och då. Ostskivor eller sträng ost, bananer, kilar äpple, jordnötssmörsmörgåsar och yoghurt och färsk frukt är några exempel på nyttiga snacks. Barn bör erbjudas olika typer av snacks så att de kan välja vad de vill äta. De bör inte tvingas att äta något de inte vill eftersom det kan påverka den mängd mat de äter eller deras ätmönster. Barn vill äta mer om de deltar i förberedelserna livsmedel. De kan plocka ut mat de gillar och gör sina egna nyttiga snacks.

Previous:nothing Next:fötter svullnad rättsmedel

Relaterade artiklar


 • Hur får jag vatten ur mina öron?
 • forma bröst övningar
 • hur man kan bota en svampinfektion naturligt
 • sjukdomar som orsakar ett kliande hårbotten
 • hur man svettas ut en feber
 • om osteopater
 • skadliga effekterna av passiv rök
 • hur vet du är nära att vara färdig med klimakteriet
 • hur man eliminerar fot och sko lukt
 • blockerade äggledare behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com