vilka läkemedel upptäcks av ett urinanalys?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-31
Många arbetsgivare kräver före anställning, slumpmässiga och andra droger screening som ett krav för anställning. Även andra undersökningsmetoder finns, kommer de flesta företag väljer en fem-panel urinanalys läkemedel skärm som testar för fem oftast missbrukat droger

Provningsstandarder

En arbetsgivare som erhåller federala kontrakt med byråer som Department of Transportation är enligt lag skyldiga att utarbeta en politik drogtester och förfaranden, inklusive före anställning, efter en olycka, misstanke och slumpmässiga drogtester. Dessa standarder omfattar en metod för att invända mot ett positivt prov, t. ex. att lämna bevis för att ha haft ett recept på den testade läkemedlet. Enligt Federal Motor Carrier Safety Administration, som följer DOT regler, standard 5-panel urinanalys innehåller: marijuana (THC), kokain, amfetamin, opiater och fencyklidin (PCP). Även om de inte skyldiga att följa dessa regler kommer de flesta icke-DOT arbetsgivare väljer även för 5-panel urinanalys, eftersom det är den vanligaste och lätt skulle kunna erhållas vid nästan alla medicinska laboratorier och DOT testkostnaderna föreskrivs i lag.

Marijuana

marijuana, kan hasch eller THC metaboliter påvisas i minst 3 till 5 dagar och upp till 30 dagar eller mer för kroniska missbrukare. Marijuana och hasch är olagliga droger, men en juridisk, syntetisk THC derivat kallas dronabinolen kan också orsaka ett positivt urin-skärm. Dronabinolen används för illamående i samband med aids eller kemoterapi, så det kan vara receptbelagt.

Kokain

Trots att kokain är tillgänglig som en bedövningssalva på vissa sjukhus, är dess användning sällsynt. Följaktligen är mest kokain använda olagliga och inte ursäktligt på ett urinprov. Kokain kan upptäckas i urinen för 1 till 4 dagar, beroende på användningssätt, frekvens och belopp.

Amfetamin

Amfetamin som metamfetamin, dextroamphetamine eller andra former av amfetamin, inklusive receptbelagda produkter, är i allmänhet rensas från urin inom 1 till 4 dagar, beroende på formen. Metamfetamin och flera andra former är ofta missbrukas gata droger, men det finns flera olika former av amfetamin som finns med ett recept i allmänhet för behandling av ADHD eller som en suppressant aptit.

Opiater

Opiater som heroin, morfin, kodein och syntetiska smärtstillande såsom oxikodon och Hydrocodone kan upptäckas för 1 till 4 dagar, beroende på form, dess metaboliter och beloppen och varaktigheten för användning. Heroinmissbruk är naturligtvis olagligt, men andra opiater smärtstillande medel är ganska vanliga och tillgängliga genom recept.

PCP

Fencyklidin (PCP) användning är sällsynt. Eftersom det har inga kända medicinsk användning, kommer ett positivt resultat inte avslås av ett urinprov. PCP kan upptäckas i 3 till 7 dagar för en användning eller upp till 14 dagar vid kronisk användning.

andra läkemedel

Även om de flesta företag använder den 5-panel skärmen varje arbetsgivare eller andra organ kan också välja ett enda läkemedel drogtest för endast ett läkemedel, en mindre panel med färre läkemedel eller en större test, till exempel en 10-panel test som skulle omfatta inte bara de fem-panel skärmen, men också barbiturater såsom Secobarbital, bensodiazepiner såsom diazepam eller alprazolam, metadon, methaqualone och propoxyfen. Alla dessa mediciner, utom methaqualone, är tillgängliga genom recept.

Previous:nothing Next:graviditet halsbränna behandling

Relaterade artiklar


 • Vad händer när en man tar östrogen?
 • aeroba aktiviteter som hjälper bli av med magen fett
 • hur man kan minska graviditetsillamående
 • smärtlindring för förlossning
 • hur snart ta prenatal vitaminer
 • hur man lever med en rökare
 • Finns det ett test för Alzheimers?
 • aktivt kol rättsmedel
 • biverkningar av Risperdal medicinering
 • beteende blekning ändring teknik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com