Definitionen av Ted strumpbyxor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-15
TED strumpor är en viktig del av vad läkare och StopDVT förespråkare för att användas som förebyggande (inte ett botemedel) för djup ventrombos. TED står för tromboembolism avskräckande, bland andra varianter, såsom trombos-embolism avskräckande. Strumporna används som en förebyggande åtgärd mot bildandet av stationära blodproppar (trombos) och blodproppar som rör sig (lungemboli)

Du behöver:. .
Engagemang

Definition

TED strumpor, eller tromboembolism strumpor avskräckande, är graderade kompressionsstrumpor som kommer i olika längder och storlekar.
graderad kompression gäller tryck i benen i varierande mängd, med den mest kompression längst bort från hjärtat, nämligen fotled, och sedan minska kompressionen längre upp på benet.
TED strumpor också kallas TED slang, TED strumpor, anti-embolism slang, anti-embolism strumpor eller en ändring av något av dessa villkor.

Syfte

Syftet med TED strumpor är att stödet i omlopp från de nedre extremiteterna att förhindra bildandet av blodproppar, specifikt djup ventrombos (DVT).
En trombos är en stationär blodpropp. Även bildandet av en blodpropp någonstans i kroppen är en fråga, en blodpropp som utgör inom de djupa venerna i benen och /eller bäcken är svårare att diagnostisera så att behandling kan inledas innan den stationära koagel kan få bort och flytta på varefter det kallas emboli. En emboli kan vara livshotande.

Betydelse

venerna i benen tillbaka blodet som cirkulerar till dem genom användning av vadmusklerna. När det finns nedsatt cirkulation i de nedre extremiteterna eller minskad eller nedsatt rörlighet, är det venösa blodet mattades av under sin returväg eller pooler i fötter, anklar, ben. När venöst återflöde i benen är långsammare och bildar möjligheten av en blodpropp finns.
Övertoning eller graderade kompressionsstrumpor funktion att förhindra att sådana långsammare blod tillbaka till hjärtat och bort från den nedre extremiteterna.
Din vårdgivare kan rekommendera TED strumpor av olika anledningar /förutsättningar. Vissa läkare eller sjukhus använder dem rutinmässigt på patienter efter operation, medan andra kan använda dem på utvalda patienter efter operation, t. ex. de som inte kommer att kunna pendla under en tid efter operation, till exempel höftledsplastik.
Din vårdgivare också kan rekommendera du bär TED strumpor för andra medicinska tillstånd, om han anser att du kan vara i riskzonen för att utveckla blodproppar i benen.

längd Använd

Du hälso-och sjukvård leverantör bör instruera dig om hur lång tid bör du vara klädd TED strumpor. I många fall, när du kan återuppta dina normala aktiviteter, kan du kanske sluta bära TED strumpor, men kolla med din vårdgivare endast avbryta användning.

Storlek

Inte bara TED strumpor kommer i knälång och lår-lång slang, men också med öppen tå eller stängd tå. Det finns en storlek på TED strumpan som passar nästan alla personer, men det är viktigt att rätt storlek strumpor bäras.
I många fall kommer din vårdgivare göra de mätningar som behövs för att hitta rätt storlek TED strumpor du behöver. Om inte, fråga vilka mätning krävs, eller så kan du konsultera en farmaceut eller medicinsk distributionsföretag för den information som behövs.

Previous:nothing Next:hur du skyddar dig från e coli-bakterier

Relaterade artiklar


 • hur man ger en graviditet massage
 • hur man läser en QuickVue graviditetstest
 • Vad är 10 sätt att hjälpa en Alzheimers familj?
 • Fakta om fiskolja för barn
 • kalori räkning tips
 • hur man tillämpar en varm & kall kompress
 • talterapi språkliga aktiviteter
 • symptom på formel allergi
 • Vad gör jag packa i min graviditet natten väska?
 • Alopecia areata hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com