Hur hindrar Ted slang svullnad?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-11
TED slang är bland de många stödstrumpor tillgänglig för att minska bensvullnad och förebygga blodproppsbildning. Den metod som TED slang arbete för att minska och förebygga svullnad är också den metod som avskräcker bildningen av blodproppar

Bakgrund

TED slang, kort för blodpropp och emboli avskräckande, är strumpor som varierar i längd från nedanför knäna till dem som täcker de flesta av låren. Vårdgivare kan förskriva eller rekommendera dem i ett antal olika situationer och förhållanden, med målet att förhindra bildandet av både stationära och mobila blodproppar.

Mekanismen

När hjärtat pumpar blod i hela kroppen via artärer, vener avkastning som blod till lungorna för syresättning. Venerna i benen, särskilt de områden som längst från ditt hjärta, arbetar emot tyngdkraften för blodets förmåga att hemresan. Artärer har kraft i ditt hjärta att pumpa som håller blodet att flytta, de muskelrörelser i benen hjälpa vener flytta blod.
TED slang gäller lutning tryck på benen, hjälper venerna tillbaka blodet till lungorna. När blodet inte hemresan så snabbt som det ska, kan detta leda till svullnad i de nedre extremiteterna, särskilt fötter och vrister. Gradienten tryck TED slang bidrar till att förhindra svullnad till följd av venös pooling, eller stanna för länge i nedre extremiteterna.
Gradient tryck innebär att TED slangen har ett graderat system för tryck, med den mest tryck på fötter och anklar område, minskar då i de övre delarna av slangen. Det är som en ersättning för kroppens normala muskelaktivitet i benen.

Användning

TED slang kan beställas av din vårdgivare i situationer där du kan vara orörlig under en tidsperiod, till exempel efter kirurgi eller med ett ben, höft-eller bäckenskada.
Om du har förlorat muskeltonus i benen eller diagnostiseras med dålig cirkulation kan din vårdgivare rekommenderar användning av TED slang.

Överväganden

TED slangen kommer i olika längder och storlekar. Det är viktigt att veta hur lång din vårdgivare rekommenderar och ta mått på benen för att du köper rätt storlek TED slang.
På sjukhuset kommer vårdpersonal ta hand om båda dessa frågor, så att du får rätt storlek. För användning hemma kan du be din vårdgivare där mätningar är nödvändiga för en korrekt montering, eller kontakta personalen på ett apotek eller medicinsk leverans butik.

Försiktighetsåtgärder

din vårdgivare sannolikt kommer att rekommendera att du bär TED slangen dagligen, kanske ta bort dem på natten för att sova, eller behålla dem hela tiden. Av denna anledning bör du köpa minst två par TED slangen så att samtidigt som ett par håller på att tvättas, har du det andra paret att bära.

Previous:nothing Next:fiskleverolja botemedel mot graviditet högt blodtryck

Relaterade artiklar


 • möjliga reaktioner mot bältros vaccination
 • hur man förebygger irit
 • hur man kan förstå hälsoriskerna med vattenpipa rökning
 • vad är lindan?
 • graviditet på 23 veckor
 • Graviditet & ångestattacker
 • cancertumör behandlingar
 • smärtlindring alternativ vid förlossning
 • hur du lagrar placenta navelsträngsblod
 • biverkningar av pneumokockvaccin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com