Hur läkarna diagnostisera svampinfektioner?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-02-03

Symtom

Den första etappen i att diagnostisera svampinfektioner uppstår när läkaren ifrågasätter patientens om någon och alla symtom som kan vara relaterad till infektion. Generellt kommer läkaren att notera om patienten har några tecken på vaginal klåda eller ömhet, avger en tjock flytningar som kan lukta jäst, men inte har en fiskliknande lukt, upplevelser smärtsam urinering eller stickande eller brännande känsla kring slidöppningen, och upplever smärta, torrhet eller obehag vid sex. En läkare kan också notera om dessa symptom åtföljs av feber, buksmärtor eller illaluktande utsläpp. Någon eller alla av dessa symtom inte leder till en diagnos av en svampinfektion och kan vara symtom på andra virus eller infektioner. Läkaren sedan kommer att fortsätta med andra tester för att utesluta möjliga orsaker innan en diagnos.

Examination

Nästa steg i att diagnostisera svampinfektion innebär en gynekologisk undersökning. Under denna undersökning kommer läkaren att kontrollera slidan för inflammation och onormala ansvarsfrihet. Specifikt kommer läkaren att undersöka patientens yttre könsorganen, cervix och vagina. Patientens sjukdomshistoria kommer också att beaktas under denna undersökning för att utesluta andra möjliga orsaker.

Tester

Efter en gynekologisk undersökning kan läkaren för tester för att ytterligare utesluta andra orsaker eller för att bestämma andra frågor som kan avse en svampinfektion diagnos. Till exempel kan läkaren beställa en barium röntgen test för att avgöra om smittan kommit in i matstrupen. Blodprov kan också tas för att avgöra när patienten drabbades av smittan och om hon har en nedsatt eller nedsatt immunförsvar (t. ex. med hiv /aids). Om patienten har en historia av jäst infektioner, kommer läkaren vill veta om hon är utsatta för sådana infektioner på grund av en eventuellt nedsatt immunförsvar, men sådan kontroll kommer att vidtas endast om läkaren motiverar det.

Laboratorietester

Laboratorietester kan också tas för att göra en diagnos för svampinfektion. En jästkultur tas under den gynekologiska undersökningen, då kontrolleras under ett mikroskop för Candida svampar tillväxt, orsaken till svampinfektion. Labbtester kommer också att göra det möjligt för läkare för att utesluta andra möjliga orsaker, såsom bakteriell vaginos eller trikomonasinfektion.

Previous:nothing Next:Hur lång tid tar det Yasmin att bli effektiva?

Relaterade artiklar


 • hur man hittar ekonomiskt stöd under graviditeten
 • hjärtsjukdomar och stroke terapi
 • Gardasil vaccinet biverkningar
 • vad som väntar när 16 veckor gravid
 • blockerade äggledare behandling
 • Hur man naturligtvis behandla, förebygga och undvika infestationer huvudlöss
 • naturliga metoder för induktion
 • hur man talar om bröstcancer
 • Hur vi ärver egenskaper från våra föräldrar?
 • hur man identifierar Streptococcus pyogenes
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com