Vad gör en nabothian cysta ut?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-18
Livmoderhalsen är en del av varje kvinnas anatomi. Belägen högst upp i slidan och ner i livmodern, är det oftast två eller tre centimeter lång. Det kan också vara platsen för många typer av cystor och tumörer, vissa maligna och vissa godartade. Eftersom livmoderhalsen är placerad inuti kroppen, är rutinkontroller av en gynekolog som behövs för att upptäcka eventuella avvikelser i livmoderhalsen

Orsaker

en missbildning som ofta kan hittas kallas Nabothian cysta. Detta kan inträffa när slem, som de celler som täcker livmoderhalsen som normalt producerar, börjar bygga upp och blockera de omgivande cellerna. Blockeringen producerar en bula som känns som en finne på livmoderhalsen väggen.

Identifiering

En läkare är lätt kunna identifiera en Nabothian cysta. De är små stötar och det kan finnas en enda bula eller en grupp av dem tillsammans. Ofta kommer en läkare behöver inte göra ytterligare tester för att konstatera att skadorna är Nabothian cystor. De är vanligtvis vitaktiga och har utseendet och känslan av en finne.

Behandling

Läkare sällan behöver behandla Nabothian cystor eftersom de är godartade, vilket innebär att det inte finns några cancerceller och cystor är inte skadligt för kroppen . Men om cystor börjar växa och bli för stor, det finns behandlingar som skall användas, såsom frysning av cystor eller etsande dem. Om de inte avlägsnas kirurgiskt, kommer de inte gå iväg på egen hand.

Symtom

Inga symptom relaterade till Nabothian cystor. Alla cystor av denna typ som hittas är under rutinmässiga bäcken tentor med en utbildad gynekolog.

Förebyggande /Lösning

För närvarande finns det inget som kan göras för att förhindra Nabothian cystor från att visas. De är inte orsakas av ett virus eller bakterier och det verkar finnas något samband mellan levnadsvanor och utseendet på dessa cystor. Eftersom de är så godartade, är mest ignoreras såvida de inte blivit tillräckligt stora för att blockera ingången livmoderhalsen, vilket gör det svårt att utföra ett test cellprov. De flesta människor lever utan att ens veta att de är där.

Previous:nothing Next:symptom som du är på väg att starta din tid

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska myostatin
 • övningar för piggare bröst
 • om kosher vitaminer för barn
 • hemmagjord botemedel för rengöring av tänder
 • vad är risk försäkring?
 • information om sjukförsäkring för hög risk människor
 • Sign & symtom på mässling
 • barn beteende modifiering
 • tecken och symtom på irriterad tarm
 • hur du får ditt barn att gå upp i vikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com