Vilka vitaminer behövs för höjd tillväxt?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-19
Växande kroppar behöver rätt vitaminer för rätt höjd tillväxt, för att se friska ben och för att bibehålla en sund växande kropp. Det är därför människor behöver för att få rätt vitaminer från maten de äter, det är också klokt att ta en daglig multivitamin. För att kroppen att få i höjd, behöver en person att ha dessa viktiga vitaminer varje dag. Vitamin D, vitamin B1, vitamin B2, C-vitamin, kalcium och fosfor

D-vitamin

D-vitamin är en viktig vitamin som behövs för att växa friska, starka ben. Detta vitamin är nödvändig komponent för att odla mer höjd i en person. Om du inte får tillräckligt med D-vitamin, kanske du har svaga ben och svaga tänder. Få adekvat vitamin D i ditt dagliga kosten genom att dricka mjölk och äta potatis, tomater, citrusfrukter och annan rik källa till vitamin D: blomkål. Med en lämplig diet, kan ett barn växa till att bli den höjd att han var genetiskt predisponerade att bli.

Rakit

Ett barn kan få sjukdomen av engelska sjukan genom att inte få tillräckligt med vitamin D. Enligt Mayo Clinic är rakitis mjukgörande och försvagning av skelettet hos barn som ett vitamin D brist. D-vitamin hjälper också kroppen att ta upp tillräckligt med kalcium och fosfor för att bygga starkare, längre växande ben. Ett barn ska dricka mjölk och få utanför i solen (en annan källa till vitamin D) regelbundet för att få en hälsosam dos av vitamin D för att förebygga rakitis och se till att benen fortsätter att växa.

Vitamin B1

Vitamin B1 är annan vitamin som behövs för att öka höjden. Vitamin B1 främjar tillväxt i kroppen och stöd i matsmältningen. Detta vitamin, enligt växa hög webbplatsen hjälper hjärtat och nervsystemet att göra sitt mycket viktiga arbete. Bra källor för att erhålla vitamin B1 är griskött, ris, jordnötter, ärter och sojabönor.

Riboflavin

En annan nödvändig höjd möjliggör vitamin är vitamin B2, även kallad riboflavin. Detta vitamin främjar tillväxt i kroppen och därmed också ben. Riboflavin främjar tillväxt av hud, hår och naglar. Du kan få riboflavin genom att konsumera mjölk, ägg, fisk och lummiga gröna grönsaker.

C-vitamin

C-vitamin, även kallad askorbinsyra, hjälpmedel inom hälso av ben och tänder. Förutom att hjälpa till att förebygga sjukdom och vara en bra källa för en antioxidant, förbättrar C-vitamin blodcirkulationen och därmed medhjälp i tillväxten av kroppen och benen. Goda källor till vitamin C är citrusfrukter, tomater, potatis och bär.

Kalcium

Kalcium är ett viktigt mineral för bentillväxt. Den fungerar genom att deponera nya källor i benet bank i livet. Utan D-vitamin, kalcium skulle ha en tuff tid att skapa täta, starka ben. Kalcium kan erhållas främst genom att dricka mjölk och tidskrävande andra mejeriprodukter products. Calcium också kan erhållas i andra livsmedel som spenat, greener rova, collards och berikade sojaprodukter. Kalcium och fosfor är nödvändiga mineraler att få höjd medan ett barn växer och är fortfarande nödvändiga komponenter för vuxna att bibehålla välfärden på benen. För att säkerställa att barn och vuxna underhålla och växa sig starka ben följa dessa riktlinjer: åldrarna 1 till 3 behöver 500 mg kalcium dagligen, barn mellan 4 och 8 behöver 800 mg kalcium, tonåringar åldrarna 9 till 18 behöver 1. 300 mg kalcium, vuxna 19 till 50 bör få 1. 000 mg kalcium, och de som är 51 och äldre bör få 1200 mg. Fosfor kan erhållas genom att äta kött, fisk, jordnötter och genom att konsumera coladrycker.

Multivitaminer

Genom att äta livsmedel rika på dessa vitaminer och mineraler, bör en person kunna växa på höjden. Med en daglig multivitamin kan bidra till att säkerställa säker på att du har alla de vitaminer som behövs för odling längre.

Previous:nothing Next:premenstruella syndrom behandling

Relaterade artiklar


 • vad som väntar efter visdom tänder tagits bort
 • tympanoplasty hos barn
 • lindra före klimakteriet värmevallningar
 • Graviditet & graviditetsillamående
 • hur man nytta av att dricka renat vatten
 • Sign & symtom på mässling
 • hur är det lymfatiska systemet relaterade till kardiovaskulära systemet?
 • taurin och lärande
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • varför skelett och nervsystem arbetar nära tillsammans?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com