användningsområden för hal elm

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-19
Slippery alm är en ört som är inhemsk till Nordamerika. Dess vetenskapliga namn är Ulmus rubra, och det är också kända vanligen som röd alm, älg alm, grå alm eller indiska alm. Det finns många påstådda användningsområden för hala alm, men många av dessa påståenden förblir unevaluated och ogrundade. Allmän konsensus tyder på att hal elm är användbar i att lösa olika mag upprör, men dess läkande egenskaper utöver detta fortfarande oprövade

Du behöver:. .
Engagemang

Vad är det

Slippery alm innehåller ett antal kolhydrater, fytosteroler, fettsyror och andra komponenter. Bland annat innehåller den beta-sitosterol, dolichol, citrostandienol, tanniner, kolesterol, kalciumoxalat, palmitinsyra och oljesyra fettsyror och kolhydrater inklusive algblomningen. Algblomningen, en lång kedja av socker som blir hal när den kombineras med vatten, sägs vara det som ger hala alm pulver dess funktion som matsmältningen.

Historia

Slippery alm härrör från insidan bark av hala almen träd. Historiskt har det använts för att behandla hosta, feber, inflammation, cancer och gastrointestinala problem. Några tidiga amerikanska nybyggarna kan ha använt hal elm som mat under tider av svält, och det rapporteras att George Washington och hans armé åt välling gjord av hala alm att överleva i Valley Forge.

Använder

Växtslem på halt alm tros vara ansvarig för ört s lugnande effekt på mag spår. Polysackarider i algblomningen som inte är vattenlösliga bildar en klibbig material som påstods absorberar toxiner och fungerar som en form av laxermedel. Fettsyrorna i den hala almen påstås vara ansvariga för att hjälpa kampen tumörer. Andra uppgav använder inkludera behandling av hosta, halsont eller luftrörskatarr, feber eller inflammation, sår eller diarré och /eller abscesser hud och sår. I juli 202C inga studier på människor eller djur har visat sanningshalten i något av dessa påståenden.

Dosering

Slippery alm bark som ett läkemedel finns i huvudsak i kapselform, där varje kapsel innehåller 360 mg. Två kapslar kan tas tillsammans med måltid. Slippery alm finns också i ett pulver form, och en till två teskedar rågad kan tas dagligen med ett glas vatten.

biverkningar

I juli 202C Det finns inga kända läkemedelsinteraktioner eller skadliga biverkningar förknippade med hal elm. Det rekommenderas av Sloan Kettering, med begränsad bekräftelse, som behandling för mindre tarmproblem och hosta, men Sloan Kettering varnar att den inte bör användas som en behandling för allvarliga sjukdomar, inklusive cancer och /eller bronkit på grund av bristen på bevisad effektivitet.

Previous:nothing Next:Vilka vitaminer behövs för höjd tillväxt?

Relaterade artiklar


 • Vad är orsakerna till anfall hos spädbarn?
 • Så för att lindra förstoppning med lätt rättsmedel
 • vad är en ob gyn?
 • Topamax & graviditet
 • hur man kan minska graviditetsillamående
 • Finns det ett test för Alzheimers?
 • smärtlindring alternativ vid förlossning
 • hur du tar bort RSV från en ny dagis plats
 • hur mycket vikt gör en baby vinst under den sista trimestern?
 • graviditetsillamående behandlingar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com