definiera en skala berg balans

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-23
Berg Balance Scale är ett test som ursprungligen utvecklades för att bestämma möjligheten för äldre att hålla balansen. Det finns 14 steg som måste fyllas. Resultaten är baserade på hur lång tid det tar att genomföra särskilda prov och hur väl testerna utförs. Varje test är på en skala från 0 poäng till 4 poäng

Historia

I 1989 var Berg Balance Scale skapad av Katherine Berg. Katherine avslutat sin undersökning om 183 äldre personer under en period av 64 veckor, 70 av de personer som var med stroke. Skalan var en succé vid prövningen av förmågan att hålla balansen och behovet av hjälpmedel.

Verktyg används för att bedöma Balance

Verktyg som används för att fastställa en patients förmåga att upprätthålla fysiska balansen är enkla men ger mycket exakta resultat. Allt som behövs för att slutföra detta test är en steg, mätinstrument som en linjal, två stolar-en utan armstöd och en med armstöd, en klocka eller stoppur, och minst 15 meter gångutrymme

Tester.

test skall utföras på individens förmåga att upprätthålla balans i olika positioner. Dessa befattningar inkluderar: stående från sittande position och sitter från en stående position, att kunna sitta utan hjälp, stänga ögonen medan du står, placera fötterna ihop stående och nå fram så långt som möjligt, plocka upp ett föremål från golvet , att kunna vända och se tillbaka, vände helt runt, placera en fot på ett steg, sätta den ena foten ut framför kroppen, balansera på ett ben, stå utan stöd, och överföring från en position till en annan.

Prestanda

Varje del av testet är på en skala från 0 till 4 poäng. Det maximala antalet poäng som kan erhållas uppgår till 56. Om en enskild får en poäng mellan 0 och 20, betyder det att personen inte kan upprätthålla fysisk balans och är bunden till en rullstol. En poäng på 21 till 40 betyder att en person kan bibehålla en del balans men behöver hjälp. Den högsta betyg är 41 till 56 visar att en individ är helt oberoende.

Flera användningsområden

Berg Balance Scale används för att bedöma framstegen i stroke och personer som drabbats av trauma till hjärnan. Läkare kan berätta hur väl en patient går framåt under behandling. Läkare använder också detta test för att bestämma patientens förmåga att befrias från vård. Andra användningsområden är att du kan bestämma vilken försämring hos individer som drabbas av Parkinsons sjukdom eller multipel skleros.

Fördelar

En av flera fördelar för Bergs Balance Scale är att det tillåter läkare och sjukgymnaster att veta exakt hur man kan hjälpa en patient. En patient kan ha bra balans när de utför vissa delar av testet ännu kamp med andra delar. Behandlingen kan endast fokuserat på de svaga områdena.

Previous:nothing Next:behandling av trotssyndrom sjukdom

Relaterade artiklar


 • Vilka är skälen för en tidig menscykel?
 • en beskrivning av trimestern av graviditeten
 • hur man kan minska myostatin
 • sinusinfektion lättnad under graviditeten
 • vegan viktminskning tips
 • HEPA-filter rengöring
 • vad är triamcinolon grädde?
 • carb räkna för barn med diabetes
 • hur man beräknar mg / kg / dag
 • Vilka är de behandlingar för klubben fötter?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com