effekter av en vegetarisk kost på barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-01
Människor väljer vegetarisk kost av hälsoskäl, eller av religiösa eller kulturella skäl eller på grund kött kostar mer än bönor och andra vegetariska proteiner. Effekten av en vegetarisk kost på barn beror på om kost innehåller ägg och mejeriprodukter eller om den är vegan, vilket innebär att inga produkter som kommer från djur som konsumeras, inklusive honung

Frukt och grönsaker

En positiv effekt av en vegetarisk kost på barn är att de konsumerar mer frukt och grönsaker eftersom dessa ligger till grund för sin kost. Det kan vara ett sätt att leva, speciellt om de har varit på en vegetarisk kost från barndomen.

Hälsotillstånd

Kid's Health säger att en av de positiva hälsoeffekterna av ett vegetarisk kost innehåller en minskning av hälsorisker som hjärtsjukdomar, diabetes och vissa former av cancer. Dessa hälsoeffekter uppstå eftersom vegetarisk kost innehåller mindre mättat fett och kolesterol, och mer magnesium, kalium, folat och antioxidanter.

Matsmältning

Barn på en vegetarisk kost har bättre fungerande tarmsystem eftersom de flesta friska vegetarisk kost innehåller mycket fiberrika livsmedel såsom bönor och fullkornsprodukter.

Järnbrist

De negativa effekterna av en vegetarisk kost på barn inbegripa eventuell järnbrist, eftersom kött innehåller järn i många dieter. Webbplatsen för barnläkare Dr Greene rekommenderar en multivitamin som innehåller järn för att kompensera för detta vitaminbrist.

Vegan Protein Alternativ

Vegetarisk kost har en positiv effekt på barnen, men barn kan inte få tillräckligt med protein när mejeriprodukter eller ägg är begränsade. Vegan protein alternativen finns soja hamburgare, tofu, linser, baljväxter, nötter, frön och hirs.

skollunchen

De flesta skolor inte erbjuder vegetariska alternativ för barn, så kommer vegetariska föräldrar har sannolikt att packa luncher för att deras barn ska få rätt näringsämnen.

Previous:nothing Next:ordentlig hudvård

Relaterade artiklar


 • baby KORGVAGGA säkerhet
 • Vad gör det kardiovaskulära systemet?
 • vad som orsakar fötter att domna bort medan du kör?
 • hur man ska behandla feber hos barn
 • hur man beräknar kilokalorier
 • varför är det viktigt att dricka vatten direkt efter att ha tagit aspirin?
 • cancertumör behandlingar
 • naturliga baby schampo recept
 • Bayer smärtlindring
 • en hälsosam graviditet månad för månad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com