fosterutveckling hos människa

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-13

Du behöver:
hopp
. stöd från vänner eller familj.
böcker om att hantera sorg.

Variation

Läroböcker och yrkesverksamma varierar ofta i små grader den exakta veckor skilja varje period av embryonal utveckling hos människor, men processen ändras inte. Resan från separata ägg och spermier i ett foster mänskligt är universell, bortsett kemiska eller biologiska abnormitet.

Beginnings

För de första åtta till 10 dagar efter befruktningen, är den befruktade äggcellen dela och föröka sig. Äggcellen reser till livmodern för att implantatet och få näring. Genom den tredje veckan, är de celler som officiellt kallas ett embryo. Vissa yrkesmän sikt kan detta första 10 till 14 dagar vid en graviditetslängd på perioden. Under denna tid kommer embryot att utveckla ett hjärta som slår, kotor och början till ögon, näsa, mun och hjärna, men ändå inte ser ut som en människa. Titeln "embryo" kommer att finnas kvar tills åtta till 10 veckor efter befruktningen.

Tidig utveckling

Från cirka åtta till 10 veckor fram till födseln, är det utvecklande embryot kallas "fostret. "Denna period kan delas upp ytterligare i trimestern. Den första trimestern varar från befruktningen till den 12 till 14 veckor. Fostret börjar röra ofta, även om mamman inte kommer att känna det förrän runt 24 till 26 veckor. Mellan sex till åtta veckor, alla inre organ finns och börja fungera.

Mellanöstern utveckling

Under andra trimestern, fostret fortsätter växa, och andra komplexa organ system börjar utvecklas, till exempel mag-och utsöndrande system. Fostret utvecklar naglar och tänder under andra trimestern, liksom hår. Den reproduktiva system varje foster utvecklas och börjar kunna urskiljas, honorna har omogna ägg i äggstockarna, och manliga testiklar producerar testosteron. Hjärnans utveckling under andra halvåret är snabb. Genom att 22 till 25 veckor, kan fostrets hjärna upprätthålla liv utanför livmodern genom att kontrollera andning och hjärtslag, men innan hjärnan är tillräckligt utvecklat, kommer ett foster inte överleva utanför moderlivet. Ett foster i andra trimestern kan förnimma ljus, även om dess ögon förbli stängt tills tredje trimestern.

Slutskedet

I den tredje trimestern, större system av fostret fortsätta att utveckla, och benen stärks. Hjärt-och lungvävnad blir starkare och bättre rustade att överleva utanför moderlivet. Fostrets hjärna under denna trimestern blir tydligt bildas med typiska rynkor och faltningar, och antalet hjärnceller ökar dramatiskt. Det kroppsvikt hos fostret ökar 3-5 pounds under denna tid för en leverans vikt normalt mellan sju och nio pounds. Fostret är täckt av fint, duniga hår som kallas lanugo och ett skyddande, vaxliknande ämne som kallas vernix.

Previous:nothing Next:hur man kan övervinna rodnande

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av med celluliter
 • Hur vita blodkroppar arbete?
 • sinus smärta rättsmedel
 • sova tips för graviditet
 • hur man använder mellanstolpar
 • tidigt graviditetstest & falska negativa
 • tonsill faq
 • vad är syftet med en pulsmätare?
 • lätt potträning
 • Hur länge löss gnetter leva?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com