perforerad trumhinna hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-08
En perforerad eller "spruckit" trumhinnan hos barn är ett hål eller reva i trumhinnan. Trumhinnan är membranet som skiljer hörselgången från mellanörat. Vissa perforeringar kan förebyggas, medan andra kan vara resultatet av normala barnsjukdomar. Att känna till tecken och rätt behandling av en perforerad trumhinna kan hjälpa dig att göra ditt barn bekvämt medan hennes öra läker

Orsaker

De vanligaste orsakerna till perforerade trumhinnor hos barn öroninflammation och främmande kropp trauma. I en öroninflammation, bygger vätska upp bakom trumhinnan. Om trycket blir allvarlig kommer trumhinnan perforera. Främmande kropp trauma leder ofta från att släppa ut Q-tips, pinnar eller andra vassa föremål i hörselgången. Andra orsaker till perforerade trumhinnor är: extremt höga ljud, skallskador och förändringar tryck, t. ex. de som orsakas av flygplan rider.

Symtom

Ett barn med öroninflammation som har perforerade sin trumhinna kommer att uppleva plötslig smärtlindring som en följd av minskat tryck bakom trumhinnan. Du kanske märker klar vätska som är färgat av blod eller pus tömning från ditt barns hörselgången. Ett barn med ett perforerat trumhinnan kan uppleva illamående, kräkning och yrsel. Hörselnedsättning också är ett symptom på en perforerad trumhinna.

Behandlingar

Mest perforerade trumhinnor läka på egen hand. De som inte kan kräva ett papper patch. Ett papper patch är ett litet plåster som placeras över tår på trumhinnan. Detta kan göras på ett ENT läkarens kontor. Om ett papper plåster misslyckas, kan ditt barn behöver en tympanoplasty, där kirurgen kommer transplantat hud från en annan del av ditt barns kropp och använda den för att lappa hålet i hans trumhinnan.

Komplikationer

Infektion och hörselnedsättning de två vanligaste komplikationerna vid en perforerad trumhinna hos barn. Infektioner behandlas enkelt med antibiotika, en del läkare också förskriva antibiotika för att förebygga en infektion. Hörselnedsättning bestäms av hur allvarlig spricka i trumhinnan. De flesta hörselnedsättningar försvinner efter tår har läkt.

Home Care

Använd aldrig Q-tips för att rengöra ditt barns öra. Använd bara en tvättlapp och fingret. Även säkerheten Q-tips kan vara farligt (minnet kan komma igenom bomull).

Håll ditt barns öra torrt under läkningsprocessen.

Ge hela loppet av antibiotika som rekommenderas för att behandla och förebygga infektion-om ditt barn inte visar symtom.

Previous:nothing Next:Kan jag ge mina barn förkylningsmedicin?

Relaterade artiklar


 • vad man ska äta efter en tonsillektomi
 • rosa ögonsymptom & behandlingar
 • pool övningar för barnen
 • övningar under graviditeten
 • hur man använder desinfektionsmedel och antiseptiska medel
 • Varför får människor magkramper när de kör?
 • Hur ofta ska du sola inomhus?
 • växande stadier av ett foster
 • hur man använder bromokriptin
 • fostrets utveckling i vecka 26 av graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com