Hur man sköter om vårdaren

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-01
Är du en vårdnadshavare för en åldrande förälder? Finns det någon i ditt hushåll som har blivit handikappade eller kroniskt sjuk? Inte känner att du är ensam och vet att det finns vård för vårdnadshavare finns. Det finns över 22 miljoner amerikaner som utmanas att ge otränade och gratis vård till en nära anhörig. När du tar hand om någon annans vårdgivaren måste också ta hand om sig själva. Här är några sätt att ta hand om den vårdnadshavare

Du behöver:.
Glas vatten, lungkapacitet, citron, lime jordnötssmör, tålamod, uthållighet.


1.
vårdgivare Stress

Det finns andra familjemedlemmar som kan ta del av lasten bort av vårdgivaren. Om detta inte är ett alternativ behöver inte vänta tills en kris för att be om hjälp från en utbildad och licensierad socialarbetare eller andra professionella som kan hjälpa innan vårdgivaren stress blir för mycket att bära.
2.

vårdgivare för åldrande föräldrar

När barnet är nu den vårdgivare för åldrande föräldrar det kommer en dag då denna roll vändning kräver att vårdgivaren berättar föräldern vad de ska göra. Detta sker när föräldern inte längre bör köra bil, måste flytta till hemtjänst eller som flyttar in i ett sjukhem. För att undvika denna stress prata om långsiktig vård innan det är nödvändigt så det finns en förståelse för vad som behöver göras och varför.
3.
Omsorg om vårdgivare

? När frustrationen blir en normal känsla be en professionell för att få hjälp att ta hand om din mentala hälsa.
? Håll dig informerad om mediciner och behandlingar som är tillgängliga för den medicinska situation du befinner dig som vårdar. Att hålla sig informerad är att vara proaktiv istället för att behöva vara reaktiva.
? Ta tid iväg och göra något för dig själv. En lunch med vänner, en runda golf med några kompisar, eller en personlig shoppingrunda kommer att göra underverk för medhjälparna uthållighet när de återvänder tillbaka till vårdgivaren roll.
? Många sociala program är tillgängliga via landsting och /eller statliga sociala myndigheter där det inte finns gratis hjälp eller kan hyra billig hjälp. Många specifika sjukdomar organisationer tillhandahålla pålitliga människor som kan hjälpa vårdgivaren.
? Delta i vårdgivare stödgrupper där utbyte av erfarenheter ger insikt om att andra upplever samma frustration, stress och hantera det okända. Ta dig tid att skratta med dessa nya kamrater och hålla kontakten med dem så mycket som möjligt.

Tips och varningar


 • När en person är en vårdgivare måste inse att det även finns vård för vårdare. Den vårdgivare måste vara frisk och stark, både fysiskt och mentalt, för att kunna ta på sig rollen av de otränade och obetalda vårdgivare.


 • Previous:nothing Next:hur man kan förebygga rotavirus hos spädbarn och småbarn

  Relaterade artiklar


 • lungproblem i spädbarn
 • barnets språkutveckling
 • var man kan köpa preggie poppar
 • Varför mjukna ättika ben?
 • förfarandet för en övre endoskopi
 • HIV-behandling under graviditet
 • definition av övergrepp mot äldre och vanvård
 • hur man använder lipas
 • steg av apoptos
 • tips för att ge första hjälpen till barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com