Varför hjälper tranbärsjuice med UVI?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-28

Du behöver:
örontermometer
. 2 minuter.

Definitioner

En UVI, eller urinvägsinfektion, är en bakteriell infektion som drabbar någon del av urinvägarna. Detta orsakas av bakterier kommer in i urinblåsan och multiplicera inom urinen. En effektiv behandling av en UVI är en som angriper bakterier och hindrar det från att föröka sig. Dubbelblinda tester under 1990-talet (se Referenser) som visade effektivitet tranbärsjuice mot UVI hade bättre resultat med nästan rent tranbärsjuice, inte tranbärsjuice cocktail, som främst består av socker.

Surhetsgrad

Precis som andra bär och frukter, tranbär är sura och därmed de gör blodet surare. Tranbär producera hippursyra i urinen. Den hippursyra gör urinen surare, vilket hindrar bakterier från att fästa till väggarna i urinblåsan. Den vanligaste orsaken till urinvägsinfektion, E. coli-bakterier, har konstaterats att ogilla en sur miljö. Fram till 1990-talet var tranbär förmåga att öka urin s surhet ses som primära funktion tranbärsjuice mot urinvägsinfektioner.

Proantocyanidiner

Proantocyanidiner är en förening som finns i tranbär som orsakar allvarliga förödelse med E. coli-bakterier. Proantocyanidiner ändra E. coli celler genom att skapa rankor (känd som fimbrae) genom cellerna membran. Detta gör att cellerna kan kondensera, vilket orsakar bakterier svårt att försöka få ett fast grepp i kroppen, vilket gör infektionen nästan omöjligt. Dessa föreningar även ändra formen på bakterier från gramnegativa stavar i gram-positiva sfärer. Genom att ändra formen på vissa av de bakterier, det är mindre av en chans för att cellerna ska vara kompatibla, vilket förhindrar insamling för en infektion.

Spekulationer

Några effekter av tranbärsjuice på bakterier har ännu inte förstått. Tranbär och proantocyanidiner skapa någon form av energi barriär mellan bakterier och urinvägarna. Detta håller bakterier från att fästa på väggarna. Dessutom har bakterier befunnits förlora förmågan att kommunicera efter att ha kommit i kontakt med tranbär föreningar. Vanligtvis bakterier utsöndrar en molekyl som kallas indol, som gör att cellerna att kommunicera med en process som kallas quorum sensing. Tranbärsjuice blockerar utsöndringen av indol, vilket gör det svårare för bakterier att iscensätta en attack.

Previous:nothing Next:hur tonen magen efter att ha barn

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla feber hos barn
 • spädbarn åksjuka läkemedel
 • smärtlindring alternativ vid förlossning
 • blockerad tårkanalerna i spädbarn
 • hur man kan bli av loppor i din lägenhet
 • hur lång tid tar en svampinfektion sista utan medicin?
 • billiga lösningar för värmevallningar
 • hypertoni utbildning tekniker
 • Vilka är de typer av barns hudutslag?
 • graviditet glukos testresultat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com