botemedel för balanit

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-06
Balanit, även känd som balanoposthitis, är helt enkelt en inflammation i ollonet och förhuden. Det är ett paraplybegrepp som kan innehålla en mängd olika hudåkommor eller infektioner som påverkar penis. Även ofta smärtsamma och fula, är behandling enkel och en fullständig återhämtning är nästan alltid garanterad

Orsaker

balanit är oftast en följd av dålig hygien i oomskurna män. Områden runt och under förhuden kräver daglig rengöring med varmt vatten (inte såpa) och inte göra det kan öka risken för balanit. Inflammationen kan vara resultatet av flera saker såsom infektion eller använder en hård tvål.

balanit kan också vara en sekundär tillstånd som orsakas av reaktiv artrit, lavar skleros et atrophicus, diabetes, syfilis, skabb eller ens en kontaktallergi som orsakas av kondomer. Sekundär balanit kan närvara med en hudutslag någon annanstans, även icke-specifik balanit, så kallade intertrigo, är vanligt. Intertrigo är helt enkelt förekomsten av hudutslag eller rodnad i hudveck, och är vanligt bland överviktiga personer.

Symtom

Symtomen vid balanit är otaliga och kan omfatta utslag som kan förekomma som slät, fjällande, fläckig eller ojämn, rodnad tillsammans med svullnad eller ömhet, obehag i form av smärta eller klåda, en sipprande ansvarsfrihet från ollonet. och i svåra fall, förhudsförträngning, eller svårighet att dra tillbaka förhuden

Behandling

Den behandlingsmetod som används bestäms av orsaken till balanit. Vid infektion kan antibiotika i antingen tablettform eller som kräm föreskrivas. Bör balanit vara resultatet av en hudåkomma, kan steroid krämer användas. I händelse av ett svårt fall av balanit, den bästa behandlingen är enkel omskärelse.

Enligt DermNet Nya Zeeland, en kombination av sammandragande komprimerar, aktuella anti-svamp medicinering, aktuell antibiotika och ett milt nasal steroid är det mest effektiva sättet att behandla balanit. Olika typer av läkemedel som används omfatta Cephalexin (Keflex), kodein och aktuella angick och klotrimazol.

At-Home behandlingar inkluderar hålla förhuden och ollonet rent och torrt, och undvika starka tvålar eller andra irriterande ämnen såsom smorda kondomer. Om balanit inte orsakas av en sekundär villkor, är detta en av de bästa sätten att behandla det utan medicinsk åtgärd.

Som alltid rådgöra med en läkare innan du använder någon drog. Din läkare kommer att diskutera med dig dina symtom och bästa möjliga behandling.

Previous:nothing Next:hur man använder transesophageal ekokardiografi

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka
 • hur ofta bör du rengöra öron?
 • vad är ofloxacin för?
 • antibiotikum effekter på preventivmedel
 • nutrition tips under graviditeten
 • vad som orsakar fötter att domna bort medan du kör?
 • vad som är brännande smärta i fötter?
 • effekterna av färg rök på graviditet
 • Vad är anti-tyreoglobulin antikroppar?
 • vad som väntar när 16 veckor gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com