gynekomasti behandling

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-25
Gynekomasti är ett tillstånd vari män upplever en utvidgning eller svullnad av bröstvävnaden. Detta pinsamt men ofarligt tillstånd vanligtvis orsakas av antingen en minskning av testosteron eller en ökning en östrogen. Olika triggers för detta hormon obalans finns mediciner (t. ex. cellgifter, antibiotika och aids mediciner), hälsotillstånd (hypertyreos, njur-och leversvikt), eller helt enkelt naturligt förekommande förändringar hormon under puberteten eller genom åldrande. Men naturligtvis regressiva Över tid kan vissa mediciner och kirurgi hjälpa behandla gynekomasti.

Hur att bestämma behandling

behandlingsmetod bestäms av den underliggande orsaken till sjukdomen. Som mest förekomster av gynekomasti beror på puberteten, det bästa sättet att behandla det är att helt enkelt observera det. Om det inte går iväg på egen hand, kan det bero på en underliggande sjukdom.

I händelse av att gynekomasti orsakas av ett annat tillstånd, behandling nämnda villkoret oftast löser det. Skulle gynekomasti inte lösa, eller om den orsakar extrem känslomässig stress, medicinering eller operation kan övervägas.

Medicinsk behandling

Som nämnts ovan, gynekomasti oftast går bort på egen hand över tid. Med tanke på dess tendens att vara ett pinsamt, ful och ofta smärtsamt tillstånd, de flesta män söka oavsett vilken behandling är tillgänglig.

Tyvärr, föreslog de flesta mediciner för gynekomasti behandling är inte specifikt utformade för tillståndet. Enligt MayoClinic. com, används läkemedel för att behandla bröstcancer, t. ex. tamoxifen och raloxifen kan ge viss lindring för gynekomasti, men trots att godkänts av Food and Drug Administration, dessa mediciner ger ingen garanti om deras ändamålsenlighet på grund av den sekundära arten av deras användning .

Kirurgi

För de som inte kan finna lindring genom medicinering eller om en läkare anser att detta villkor inte kommer att avta av sig själv, fettsugning eller kirurgi (mastektomi) kan rekommenderas. Även fettsugning bort fettvävnad i brösten, tar bort en mastektomi vävnaden bröstkörteln själv. Denna form av kirurgi är inte lika invasiv som fettsugning, och eftersom man bara använder små snitt, det kräver lite återhämtningstid. Detta rekommenderas i de fall där patienten lider av extrem känslomässig stress eller om smärta eller ömhet är närvarande.

Previous:nothing Next:graviditet information på fyra månader

Relaterade artiklar


 • hur att ordna transport för äldre eller handikappade
 • medicinering säkerhetstips
 • rolig övning för barn
 • fakta om magen bakterier
 • tips på bra sömn
 • gratis kid motion planer
 • Vilka vitaminer behövs för höjd tillväxt?
 • Syftet med slem
 • roll coenzymer
 • airbrush tanning fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com