hjälp för ett barn som har kolik

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-26
Enligt Mayo Clinic är kolik definieras som gråt i mer än tre timmar per dag, tre dagar i veckan i mer än tre veckor. Om ditt barn är i övrigt friska och äter bra och konsekvent rop på lång tid vid ungefär samma tid varje dag, kan han ha kolik. Kolik försvinner vanligen själv i några veckor till några månader, men det finns saker du kan göra under tiden för att hjälpa en kolik bebis

kostförändringar och Feeding

Om du ammar kan din kost bidra till ditt barns kolik. Dr David Perlstein, en MedicineNet medicinsk författare, tyder på att ammande mödrar undvika mjölk och koffein. Undvik gasproducerande livsmedel, såsom kål, bönor och lök också. Undvik att mata bebisen annat än bröstmjölk, modersmjölksersättning eller vatten. Juicer kan störa ditt barns mage och bidra till kolik. Om du matar formel, överväga att byta till en soja-eller låg-allergi varumärke. Håll dig till ett regelbundet utfodring schema och mängd som rekommenderas av din spädbarns läkare. Erbjuder en flaska till en kolik bebis som ett sätt att stoppa gråta faktiskt kan göra saker värre.

Tröst

Många kolik bebisar finna lindring i olika tröstande metoder. Inslagning ditt barn säkert i en varm, skön filt (linda) kan lindra kolik episoder. Packa inte in ditt barn så hårt att det inte finns utrymme för alla rörelser, och se till att hon inte spolas och överhettad. Många föräldrar svär genom att gå fram och tillbaka med barnet i en front påse eller lyftsele. Repetitiva rörelser kan också hjälpa spädbarn med kolik. Försök vagga din baby eller placera henne i en gunga eller "bouncy säte. " Andra föräldrar tycker att repetitiva låter som vitt brus maskiner, dammsuger och torkar hjälpa lindra kolik barn. Glöm inte att trösta dig. Att hantera en gråtande bebis kan vara stressigt och tröttsamt, så ta dig tid att slappna av och de-stress medan ditt barns andra förälder eller en vän eller familjemedlem bryr sig om honom.

Mediciner och tillägg

De flesta läkemedel och holistisk kosttillskott inte har vetenskapligt bevisad lika effektiv vid behandling av kolik. Vissa kramplösande läkemedel som tidigare använts för kolik har allvarliga biverkningar. Ge inte ditt barn någon medicin eller kosttillskott utan att kontrollera med sin barnläkare först. Mayo Clinic pekar på att probiotika kan hjälpa kolik barn genom att upprätthålla en balans mellan goda bakterier i mag-tarmkanalen, men det behövs mer forskning för att fastställa positiva effekter och eventuella biverkningar och risker av probiotiska användning hos spädbarn.

Previous:nothing Next:hur du skyddar ditt kök från listeria

Relaterade artiklar


 • diet tips för tonåringar
 • menstruella kramp lättnad
 • hur du behålla din nuvarande vikt
 • vetenskapen om viktminskning
 • smärtlindring alternativ vid förlossning
 • vad som orsakar fötter att domna bort medan du kör?
 • Hur sluta röka med patch
 • hem hälsoundersökning & vårdplanering
 • Syftet med slem
 • när berätta anhöriga att du är gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com