hur lång tid tar en svampinfektion sista utan medicin?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-23

Vad är en svampinfektion?

En svampinfektion är en uppbyggd av jäst i kroppen, oftast i slidan, som kallas vulvovaginal candidiasis eller vaginit . Jäst kan föröka sig i det vaginala området eftersom det är fuktigt och mörkt och kan ändra pH-värdet lätt. För vissa kvinnor, kommer jäst infektioner uppstå under eller före mens. Om du har återkommande svampinfektioner mer än en gång i månaden, kontakta din läkare. Annars kan svampinfektioner botas med over-the-counter och huskurer och inte behöver behandling från en läkare.

Behandla en svampinfektion

En svampinfektion kan behandlas med over-the-counter svampinfektion krämer som Monistat. Monistat grädde sätts direkt in i slidan för att förhindra spridning och multipliceras jäst. Jäst infektioner kan också behandlas med at-huskurer som doppa yoghurt i en tampong och stoppa in tampongen i en timme, tre gånger om dagen. Ät yoghurt regelbundet och ta två acidophilus tabletter per dag, som du kan köpa på ditt lokala apotek eller hälsokostaffär, för att främja tillväxten av goda bakterier i kroppen som kommer att reglera jästen. Använd vit, bomull underkläder utan färgämnen i den och ta en dusch varje dag. Drick mycket vatten under din svampinfektion att spola alla gifter ur ditt system.

Hur lång tid tar det?

Jäst infektioner kommer vanligtvis inte att försvinna utan någon form av behandling. Over-the-counter läkemedel ska användas om man äter yoghurt och placera den i slidan fungerar inte efter två veckor. Om det efter två veckor, gör en over-the-counter medicineringen inte fungerar, se en läkare för ett antibiotikum som Diflucan, som kommer att stoppa jäst tillväxt. Om de behandlas med at-huskurer, kommer en svampinfektion försvinner vanligtvis inom två veckor. Om du använder en over-the-counter grädde som Monistat bör svampinfektion försvinna inom en vecka.

Previous:nothing Next:varicosity behandling

Relaterade artiklar


 • kost för barn
 • hur är leukocyter bildas?
 • hur bli gravid genom att förstå konventionell infertilitet diagnos
 • hur du håller koll på din period med hjälp av en kalender
 • hur man gör Lamaze
 • Varför är bacill resistenta mot desinfektionsmedel?
 • Hur snabbt Depo skott arbete?
 • hur lång tid tar en svampinfektion sista utan medicin?
 • magövningar & graviditet
 • när berätta anhöriga att du är gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com