hur man kan förebygga rotavirus hos spädbarn och småbarn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-01
Effektivt förebyggande av Rotavirus hos spädbarn och småbarn är svårt på grund av mycket smittsamma karaktären av detta virus. Även om det är passerat genom avföring, kan rutinrengöring döda inte alla Rotavirus bakterier, eftersom det är en mycket härdig virus. Worldwide, mest barn infekteras med rotavirus minst en gång innan de fyller 3. Rotavirus kan vara livshotande för ditt barn eller barn på grund av extrem diarré och kräkningar som snabbt kan leda till uttorkning. Du kan nu hindra Rotavirus och förbi den här gemensamma barnsjukdom.

Du behöver:.
glas vatten, lungkapacitet, citron, lime jordnötssmör, tålamod, uthållighet


1
Diskutera den muntliga Rotavirusvaccin med. din barnläkare på ditt barns 6-veckors kontroll. Den vanligaste Vaccinet heter RotaTeq och kräver vanligen 3 doser för fullt skydd. Skydd är förstärkt med varje dos och till och med den första dosen kan förhindra Rotavirus i ditt spädbarn. Barn med särskilda behov eller medicinska tillstånd kan behöva vänta för att ta vaccinet, eller kanske inte vara berättigade beroende på deras tillstånd.
2.
Få dina barn deras första Rotavirusvaccin skott. Det första skottet kan ges så tidigt som 6 veckor, men den rekommenderade tiden är barnets 2-månaders kontroll. Du bör schemalägga skott vid en tidpunkt när ditt barn inte har någon förkylning, influensa eller magsjuka.
3.
Watch för vaccin reaktioner. Om ditt barn har hög feber, andningssvårigheter, nässelutslag, snabba hjärtslag eller svaghet, kontakta din läkare omedelbart.
4.
Få den andra dosen av Rotavirusvaccin. Den andra dosen rekommenderas vid 4 månaders ålder. Diskutera eventuella reaktioner bebisen hade från första dosen med din läkare för att säkerställa säkerheten vid administrering av en andra dos.
5.
Skaffa den tredje dosen av Rotavirusvaccin. Detta steg är kanske inte nödvändigt för alla vaccinets versioner, så kolla med din läkare. Den tredje dosen rekommenderas när barnet är 6 månader gammal.
6.
Fortsätt grundläggande sanitära försiktighetsåtgärder. De 3 dos-serien av Rotavirusvaccin anses 98 procent effektivare. För barn som inte smitta, systemen är mildare och kortare varaktighet. Tvätta alltid händerna efter blöjbytet med antibakteriell tvål hjälpa till att minska risken för en Rotavirusinfektion i ditt spädbarn. Småbarn som hade vaccinet ha en minskad chans att smittas av viruset eftersom Rotavirusvaccin ger livslång skydd.


Previous:nothing Next:hur du kan hjälpa din fru gå ner i vikt

Relaterade artiklar


 • är det bra att dricka kallt vatten?
 • göra alla gravida kvinnor får graviditetsillamående?
 • tecken och symtom på irriterad tarm
 • vad är syftet med en pulsmätare?
 • solarium faq s
 • Hur är slem gjort?
 • hur man ska hjälpa läkaren vet när något är fel
 • vad som gör en baby schampo tår gratis?
 • virus som orsakar hjärtsjukdomar
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com