hur ofta bör du rengöra öron?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-04
Öronen kan bli fria från vax, vilket gör hörsel svårt. Hur ofta örat städning beror på personen, vissa människor producerar mycket öronvax medan andra människor producerar bredvid någon. Om öronvax är särskilt problematiskt för dig, kan olika tekniker hem komplettera besök till läkare för mer omfattande rengöring

städning

DrTimotej C. Hain, MD, skriva för den amerikanska Hearing Research Foundation, förklarar att vax eller cerumen kan fylla upp örat, eller fälla bakterier, som orsakar hörselnedsättning och smärta eller klåda. Lyckligtvis kan öra städning mediciner ofta användas med säkerhet. Dr Hain rekommenderar mediciner som innehåller väteperoxid i stället för ett enzym som bas, peroxid och olja kombinationer som Debrox är säkra för små mängder öronvax uppbyggd, säger Dr Hain. Prova att använda örondroppar två gånger om dagen i tre till fyra dagar i rad varje månad. Dropparna kommer att ge ett skummande känsla som mjukar upp och tar bort vax, men använd inte örondroppar om du har en öroninfektion eller en punkterad trumhinna.

Ljummet vatten kan också vara effektivt. Du kan använda en spruta och spruta varmt vatten in i örat. Håll en plastbehållare under örat och placera en handduk på axeln. Låt inte sprutan in din hörselgång. Om du kan hantera denna behandling på egen hand-det kan vara svårt att rikta sprutan korrekt för bästa effekt-vattenbehandling kan säkert göras en gång i månaden.

Ett alternativ till örondroppar eller vatten är ett öra rengöringsverktyg kallas Ototek Loop. Skapad av öronspecialist Dr Scott Estrem är Ototek Loop en plast enhet som kan sättas in i hörselgången för att ta bort vax, enheten har en stor plast vakt som hindrar dig från att trycka in det för långt och skadar dina trumhinnor. Den Ototek Loop kan användas dagligen, men det är bara för vuxna öron eftersom barnens hörselgångar är kortare.

Den amerikanska Hearing Research Foundation rekommenderar inte rengöring av öron med tops eller andra hushållsartiklar som gem för att de trycker vaxet längre i hörselgången och kan också skada trumhinnan.

läkarbesök

Det antal gånger du besöker läkare varje år för att ha öronen rengöras beror på hur mycket vax i öronen producera och hur effektiv du är med ditt hem behandlingar. Din läkare kommer att använda ett endoskop för att visa dina hörselgången och trumhinnan, sedan vattna örat, troligen med en spruta. Dr Hain säger att patienter normalt få sina öron rengjorda på en läkarmottagning en gång varje halvår eller en gång om året.

Om du tenderar att ha allvarliga öronvax uppbyggd på regelbunden basis, två gånger om året besöka till en specialist, kallas Otolaryngologist, kan hjälpa. Otolaryngologer använda metoder öra bevattning mer avancerad än en spruta, som liknar en tandläkare Waterpik.

Previous:nothing Next:endometrios symtom efter hysterektomi

Relaterade artiklar


 • lindring för smärta i brösten
 • hur man mäter blodtrycket effektivt
 • Orsaken till trötthet
 • Hur mycket sömn behöver ett barn behöver?
 • vad är botulism hos spädbarn?
 • om för tidigt födda
 • smärtlindring alternativ för arbetskraft
 • felsökning av en blodtrycksmätare
 • influensa hos barn
 • lättnad för äldre höftproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com